Ζάεφ προς ΕΕ: “Δεν διαπραγματευόμαστε την ταυτότητα μας”

 Ζάεφ προς ΕΕ: “Δεν διαπραγματευόμαστε την ταυτότητα μας”

«Τελεσίγραφο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να στέλνει η Βόρεια Μακεδονία, αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της χώρας. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γείτονος, ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ενώπιον της επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πως η μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, ζητήματα που έχει εγείρει και η Βουλγαρία, δεν θα πρέπει να αποτελούν θέμα συζήτησης εντός της ΕΕ.

Μάλιστα, φέρεται να τόνισε στην επικεφαλής της Κομισιόν, πως η παραδοχή αυτή δεν είναι υπό διαπραγμάτευση και πως αποτελεί μονόδρομο στην ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας.

Αιχμές για τη Βουλγαρία
Ο Ζάεφ στη συνάντηση με τον Επίτροπο της ΕΕ Βαρχέλι τόνισε, ότι εκτιμά ιδιαίτερα τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ότι αναμένει ένα κατάλληλο επίπεδο συνομιλητών και συνεργατών από τη Βουλγαρία.

«Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να έχουμε ακόμη μία προσπάθεια τον επόμενο διάστημα αλλά οι συνάδελφοί μας στη Βουλγαρία και όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γνωρίζουν ότι ούτε θα συζητήσουμε ούτε θα διαπραγματευτούμε για την ταυτότητά μας και ότι όλες οι προσπάθειες να τεθεί κάτι τέτοιο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θα απορριφθεί από την πλευρά της Β. Μακεδονίας» δήλωσε.