Μόσχα: Επιβλητική παρέλαση για την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης (video) – Μήνυμα Πούτιν

 Μόσχα: Επιβλητική παρέλαση για την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης (video) – Μήνυμα Πούτιν

Νέο αυστηρό μήνυμα στη Δύση έστειλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή την 76η επέτειο της συντριβής του ναζισμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, λέγοντας πως η χώρα του «θα υπερασπιστεί σταθερά» τα εθνικά της συμφέροντα.

«Η Ρωσία υπερασπίζεται με συνέπεια το διεθνές δίκαιο. Ταυτόχρονα, θα υπερασπιστούμε σταθερά τα εθνικά μας συμφέροντα, για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του λαού μας», δήλωσε ο Πούτιν σε ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ανέφερε ότι φέτος, στις 22 Ιουνίου, συμπληρώνονται 80 χρόνια από «μια από τις πλέον τραγικές ημερομηνίες» στη ρωσική ιστορία, όταν επιτέθηκε στην ΕΣΣΔ η ναζιστική Γερμανία και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διεθνή κατάσταση.

«Ο πόλεμος έφερε τόσες αφόρητες δοκιμασίες, θλίψη και δάκρυα, που είναι αδύνατο να το ξεχάσουμε. Και δεν υπάρχει συγχώρηση και δικαιολογία για εκείνους, οι οποίοι διανοούνται και πάλι επιθετικά σχέδια», είπε ο Ρώσος ηγέτης, θυμίζοντας ότι «σχεδόν ένας αιώνας μας χωρίζει από τα γεγονότα, όταν στο κέντρο της Ευρώπης αποθρασυνόταν και κέρδιζε αρπακτική δύναμη το τερατώδες ναζιστικό θηρίο», όταν «όλο και με μεγαλύτερο κυνισμό ακούγονταν τα συνθήματα της φυλετικής και εθνικής ανωτερότητας, του αντισημιτισμού και της ρωσοφοβίας», όταν «με ευκολία διαγράφονταν οι συμφωνίες, οι οποίες είχαν σκοπό να σταματήσουν την ολίσθηση προς τον παγκόσμιο πόλεμο».

Σχετικά Άρθρα