Αποκάλυψη Telegraph: Μυστική συμφωνία της κυβέρνησης Τζόνσον με την AstraZeneca

 Αποκάλυψη Telegraph: Μυστική συμφωνία της κυβέρνησης Τζόνσον με την AstraZeneca

Στο μεγάλο μέτωπο της προμήθειας των εμβολίων, σύμφωνα με την Telegraph, την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαρτίου, φαίνεται ότι υπουργοί ήρθαν σε μυστική συμφωνία με την AstraZeneca, επιτρέποντάς της να παράξει επί βρετανικού εδάφους για λογαριασμό της Αυστραλίας, πάνω από 700 χιλιάδες δόσεις. Για αντάλλαγμα, συμφωνήθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει πρόσβαση σε εκατομμύρια δόσεις που παράγονται στην Ινδία.

Όλο αυτό έγινε την περίοδο που υπήρχε ένταση μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, με τις Βρυξέλλες ακόμα να βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την Αγγλο-σουηδική φαρμακευτική εταιρεία.

Στόχος της κυβέρνησης, εάν τελικά το μέτρο υλοποιηθεί, είναι να αυξηθεί στο μέγιστο η ανοσία του πληθυσμού στη χώρα, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Daily Telegraph στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ήδη από τον Φεβρουάριο έχει αρχίσει να χορηγεί δοκιμαστικά το εμβόλιο της AstraZeneca σε παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών , με τα ασφαλή αποτελέσματα και συμπεράσματα της έρευνας, στην οποία συμμετέχουν 300 παιδιά, να αναμένεται να δημοσιευθούν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Και ενώ η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα, οι πληροφορίες αυτές συμβαδίζουν με την επιθετική στρατηγική της για τη μείωση των κρουσμάτων μέσω των εμβολιασμών.