Η στιγμή της σύλληψης Λαγού από τη βελγική αστυνομία – Πώς θα γίνει η μεταφορά του στην Ελλάδα (vid)

 Η στιγμή της σύλληψης Λαγού από τη βελγική αστυνομία – Πώς θα γίνει η μεταφορά του στην Ελλάδα (vid)

Στα χέρια των βελγικών αρχών βρίσκεται ο Γιάννης Λαγός μετά από την άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι βελγικές αρχές γνωρίζοντας ότι θα αρθεί η ασυλία του από το ευρωκοινοβούλιο ήταν σε διαρκή ετοιμότητα έτσι ώστε να μην επιχειρήσει να διαφύγει σε άλλη χώρα καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι θα διέφευγε στην Νορβηγία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (27.04.2021), ο Γιάννης Λαγός κατέβηκε από το σπίτι του, καθώς είχε μισθώσει αυτοκίνητο για να τον μεταφέρει κάπου. Τότε, τον πλησίασε ένας αξιωματικός της βελγικής αστυνομίας με δύο συναδέλφους του και αφού ταυτοποίησε ότι ήταν αυτός, του ζήτησε να τους ακολουθήσει. Εκείνος δεν αντιστάθηκε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκε να βγει από το σπίτι η σύντροφος του Λάγού για να κάνει τη διερμηνέα.

Η εντολή για το ένταλμα είχε διακινηθεί στην Ευρώπη μέσω ενός συστήματος που επιτρέπει την άμεση επικοινωνία όλων των χωρών.

Παρά την άρση ασυλίας του, ο Γιάννης Λαγός παραμένει Ευρωβουλευτής μέχρι το τέλος της θητείας του, το 2024, και θα συνεχίζει να πληρώνεται με μισθό που ξεπερνά τα 6.000 ευρώ.

Παρασκήνιο: Γιατί η δημοσκόπηση της PULSE ενόχλησε το Μαξίμου – Διαρροές κύκλων για Δένδια – Κινήσεις με νόημα από τον ΥΠΕΞ

Ο Λαγός μέσα στο επόμενο 48ωρο θα παρουσιαστεί σε βελγικό δικαστήριο και θα προβάλλει αντιρρήσεις για την σύλληψή του αφού δεν έχει αποσταλεί ακόμα η καταδικαστική εις βάρος του απόφαση στις βελγικές αρχές (δεν έχει καθαρογραφεί).

Δικαστικές πηγές πάντως αναφέρουν -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι αυτό δεν εμποδίζει ούτε την έκδοση, ούτε την σύλληψή του. 

Για την μεταφορά του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα, ειδική ομάδα αστυνομικών θα ταξιδέψει μέχρι το Βέλγιο και αεροπορικώς θα φέρει πίσω τον καταδικασμένο. Ειδικά οχήματα θα τον μεταφέρουν στις δικαστικές Αρχές ώστε να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.