Μειώθηκε κατά 33% το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής – Αύξηση156% στην Αλεξανδρούπολη

 Μειώθηκε κατά 33% το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής – Αύξηση156% στην Αλεξανδρούπολη

Μείωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στην Αττική, με το φορτίο να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, οριακή μεταβολή στην Θεσσαλονίκη και αύξηση σε Πάτρα, Ξάνθη, Αλεξανδούπολη.

Σταθεροποιήσεις ή οριακές μεταβολές παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 19-25 Απριλίου 2021 σε σχέση με την εβδομάδα 12-18 Απριλίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των 7 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ και αυξητικές τάσεις σε τρεις περιοχές. Μείωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα παρατηρήθηκε στην Περιφέρεια της Αττικής (-33%), με το φορτίο να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Οι οριακές μεταβολές σημειώνονται στη Θεσσαλονίκη (-21%), στο Ρέθυμνο (+11%) και στον Άγιο Νικόλαο (+25%), ενώ σταθερό παραμένει ουσιαστικά το φορτίο στις πόλεις των Χανίων, του Βόλου, του Ηρακλείου και της Λάρισας, όπου η μεταβολή του ιικού φορτίου στα λύματα κυμαίνεται από -4% έως +10%. Αντίθετα, αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε 3 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας του ΕΟΔΥ, και συγκεκριμένα στην Πάτρα (+35%), στην Ξάνθη (+63%) και στην Αλεξανδρούπολη (+156%).

Σχετικά Άρθρα