Καθεστωτική η νοοτροπία Τζανακόπουλου “βλέπει” το ΚΙΝ.ΑΛ

 Καθεστωτική η νοοτροπία Τζανακόπουλου “βλέπει” το ΚΙΝ.ΑΛ

Kαθεστωτική νοοτροπία αποδίδουν στον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο, για τις δηλώσεις του περί εκκαθαρίσεων στο Δημόσιο, η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη και η γραμματέας του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης του κόμματος, Έφη Στεφοπούλου.

Σε κοινή δήλωσή τους σχολιάζουν ότι ο κ. Τζανακόπουλος, σοκάρει όταν -απευθυνόμενος σε στελέχη του κόμματός του- δήλωσε ότι “οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν”.
“Η αναφορά σε “εκκαθαρίσεις” και η έννοιά τους προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Αποκαλύπτει μία βαθιά καθεστωτική και αυταρχική νοοτροπία, που θεωρεί το κράτος -λάφυρο”, υπογραμμίζουν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Όπως προσθέτουν, οι αναφορές σε κομματικές εκκαθαρίσεις δεν γίνονται ανεκτές σε ένα κράτος δικαίου, προκαλούν και προβληματίζουν για τις πραγματικές αντιλήψεις και προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και το Δημόσιο, συνολικά.

“Το κακό είναι, δυστυχώς, ότι την ίδια ακριβώς αντίληψη για το κράτος-λάφυρο έχει και η κυβέρνηση της ΝΔ, που απλώς αντικαθιστά επάξια το “ροζ κράτος” με το “γαλάζιο”. Επιβεβαιώνοντας και πάλι, ότι είναι… χρώματα απολύτως ταιριαστά!”, καταλήγουν η κ. Λιακούλη και η κ. Στεφοπούλου.

Σχετικά Άρθρα