Mήνυμα Μητσοτάκη: Στα ύψη η κόντρα – Η φράση που προκάλεσε οργή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 Mήνυμα Μητσοτάκη: Στα ύψη η κόντρα – Η φράση που προκάλεσε οργή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με το Πάσχα στο χωριό να καταλήγει στη μεγαλύτερη και πιο γρήγορη ίσως ματαίωση προσδοκιών, τις οποίες το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου καλλιέργησε επί σχεδόν 20 ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει πλέον τους τόνους κατακόρυφα και οξύνει την κριτική κατά της κυβέρνησης. Μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη η Κουμουνδούρου βλέπει να προδιαγράφεται η δεύτερη μεγαλύτερη απογοήτευση για τους πολίτες, αυτή του εμβολιασμού του πληθυσμού και της οριστικής εξόδου από το πιο μακροχρόνιο και πιο αποτυχημένο lockdown.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη «είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί» για την αξιωματική αντιπολίτευση ξεπερνά κάθε όριο αποποίησης της δικής της ευθύνης για την τραγική εικόνα στα νοσοκομεία της χώρας και το πιο μακρόχρονο και πιο αποτυχημένο lockdown .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διάγγελμα Μητοτάκη: Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

  • Όχι μόνο σημειώνουν δεν επιτεύχθηκε καμία σημαντική πρόοδος στην κάλυψη του πληθυσμού με τις δυο δόσεις – μόλις στο 7% η κάλυψη και με τις δυο δόσεις λόγω καθυστερήσεων στις παραλαβές εμβολίων – αλλά για τη κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών, την ραγδαία αύξηση των θανάτων και τις υπερπλήρεις μονάδες εντατικής θεραπείας το επιτελικό κράτος, όπως τονίζουν, μεταθέτει την ευθύνη στους άνω των 80 ετών οι οποίοι δεν κατάφεραν να κάνουν το εμβόλιο.

Ακόμη και η ξαφνική ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη ότι από τη Μεγάλη Εβδομάδα ανοίγει μια ακόμη γραμμή εμβολιασμού για την παραγωγική ηλικία των άνω των 30 ετών ήρθε σαν την ηχηρή επιβεβαίωση της κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο αρνείται να ακούσει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης αλλά έρχεται εκ των υστέρων να τις εφαρμόσει και αφού οι κοινωνικές αντιδράσεις χτυπήσουν κόκκινο. Πρόκειται επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να εμβολιαστούν με προτεραιότητα και οι νέοι της πρώτης γραμμής, από τις μεταφορές και το delivery μέχρι τον Τουρισμό.

  • Ο σχεδιασμός 24ώρου τον οποίο κάνει ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύεται όχι μόνο με όρους απώλειας ελέγχου της κατάστασης, αλλά και με όρους επιλογής μπροστά στην ανάγκη να ανοίξει ο Τουρισμός.

Πως αλλιώς να ερμηνευτεί αναρωτιούνται δημόσια στο ΣΥΡΙΖΑ το μεγάλο «λάθος» της κυβέρνησης να αναγάγει τα περιορισμένης αξιοπιστίας self test και τον βραδύ εμβολιασμό εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας της ΕΕ ως βασικά εργαλεία αλλά και τα μόνα ικανά να μας βγάλουν οριστικά το Ιούνιο από τους περιορισμούς.

Αμηχανία και επικοινωνία

Στο ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν έντονα σημάδια αμηχανίας που πολλαπλασιάζουν την αλληλουχία των αντιφάσεων και των λαθών.

Χαρακτηριστική περίπτωση αμηχανίας και έλλειψης σχεδίου η υιοθέτηση με καθυστέρηση ενός 24ώρου της πρότασης για το άνοιγμα της εστίασης. Στην αγωνία της η κυβέρνηση μάλιστα να το οικειοποιηθεί ανακοινώνει ότι θα αρχίσει να υλοποιείται και αυτό με καθυστέρηση και με τον κίνδυνο να παραταθούν τα φαινόμενα με τα πάρτι στις πλατείες που συντηρούν σε υψηλά επίπεδα την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού.

  • Ακόμη και στον Τουρισμό σημειώνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση φτάνει μετά από ένα χρόνο πανδημίας να εφαρμόσει τώρα τα πρωτόκολλα εισόδου για τους ξένους τα οποία προτείνονταν ήδη από το περσινό καλοκαίρι, δηλαδή της εισόδου στη χώρα με τεστ.

Και μπορεί οι εξελίξεις να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όλα γίνονται και φέτος για χάρη του Τουρισμού με τις υπεραισιόδοξες δηλώσεις και προβλέψεις δια στόματος κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων για απελευθέρωση μετακινήσεων και Πάσχα στο χωριό με στόχο της καλλιέργειας της εικόνας στο εξωτερικό ότι η χώρα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τουρίστες ως ένας covid free προορισμός, ωστόσο στο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι η κυριότερη αιτία της ολικής απώλειας του ελέγχου της κατάστασης οφείλεται και στην αδιατάραχτη προσήλωση της κυβέρνησης σε σημείο μάλιστα εμμονής να φαίνεται ότι τα κάνει όλα σωστά. 

Σχετικά Άρθρα