Νέα δημοσκόπηση ALCO: Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – 64% υποστηρίζει πως οι αποφάσεις των ειδικών επηρεάζονται από την κυβέρνηση

 Νέα δημοσκόπηση ALCO: Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – 64% υποστηρίζει πως οι αποφάσεις των ειδικών επηρεάζονται από την κυβέρνηση

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 13,6%. Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 37,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 23,8. 5,9% για το ΚΙΝΑΛ, 5,6% για το ΚΚΕ, στο 4,2 η Ελληνική Λύση, στο 2,9% το ΜέΡΑ 25. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 13,7%.

Στο ερώτημα για το ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 43%, ο «κανένας» 29% και ο Αλέξης Τσίπρας 23%.

  • Για το αν επηρεάζονται οι αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών από τις επιθυμίες της κυβέρνησης το 64% απάντησε «ναι», το 20% «όχι» και το υπόλοιπο ποσοστό «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
  • Για το αν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης, το 51% απάντησε «όχι» και το 40% «ναι» και 9% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
  • Για το αν θα πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ των νομών το Πάσχα, το 62% απάντησε θετικά, σε αντίθεση με το 29% που είναι αρνητικό.
  • Όσο για το αν ήταν σωστό το άνοιγμα των σχολείων με τα self test, το 65% θεωρεί σωστή την απόφαση, ενώ το 24% λάθος.
  • Σε ανάλογη ερώτηση για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, όπως το λιανεμπόριο και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, το 81% θεωρεί την απόφαση σωστή σε αντίθεση με το 12% που τη θεωρεί λανθασμένη.

Σχετικά Άρθρα