Τέλος στα sms: Αυτή είναι η ημερομηνία ορόσημο για την ελεύθερη μετακίνηση

 Τέλος στα sms: Αυτή είναι η ημερομηνία ορόσημο για την ελεύθερη μετακίνηση

Οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Μεγάλη Εβδομάδα προκειμένου όπως έχουν πει κυβερνητικά στελέχη αλλά αντιδρούν αρκετοί επιστήμονες, να ζήσουμε ένα Πάσχα πιο κοντά στην κανονικότητα. Ωστόσο η επιδημιολογική εικόνα και η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία για να επιτραπούν ευρέως οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο προτάσεις για την έξοδο από τα μεγάλα αστικά κέντρα την περίοδο του Πάσχα.

  • Η μία είναι με την χρήση του self test, όπου οι ταξιδιώτες θα πρέπει να δηλώνουν στο σύστημα το αρνητικό τους αποτέλεσμα και για να λάβουν την απαραίτητη βεβαίωση ώστε να την επιδείξουν σε τυχόν έλεγχο στη διαδρομή.
  • Η δεύτερη είναι η πιθανότητα να επιτραπεί η μετακίνηση για τους πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Τι θα γίνει με τα sms

Παράλληλα με τις συζητήσεις για το Πάσχα στο τραπέζι των συνεδριάσεων υπάρχει και το άνοιγμα της εστίασης, ενώ η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών και το άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων είναι αυτά που θα φέρουν και την κατάργηση των SMS στο 13033.

Όσον αφορά στην εστίαση τοποθετείται για την εβδομάδα μετά την Ανάσταση αν και η ημερομηνία ορόσημο είναι η 14η Μαΐου οπότε ανοίγει ο τουρισμός. Σε εκείνη την ημερομηνία θα έχει ήδη οριστικά καταργηθεί και το sms για μετακινήσεις.

  • Οι εξωτερικοί χώροι και τα self tests στους εργαζομένους θα είναι «κλειδί» για το άνοιγμα των συγκεκριμένων καταστημάτων, ενώ ενδεχομένως να δοθεί και η δυνατότητα για επιπλέον διαθέσιμο χώρο προκειμένου οι καταστηματάρχες να βγάλουν περισσότερα τραπεζάκια.

Όσο για το λιανεμπόριο, τα Mall θα ανοίξουν στις 19 Απριλίου, όπως επίσης τα κέντρα αισθητικής και τα φροντιστήρια, αλλά μόνο για τους μαθητές λυκείου.

Παράλληλα, στις 24 Απριλίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, θα αρθούν οι περιορισμοί στο λιανεμπόριο και οι αγορές θα γίνονται χωρίς click away και click in shop.

Σχετικά Άρθρα