N.Y Times για την αναστολή του Johnson & Johnson: Έξι γυναίκες με θρόμβωση- Μία έχασε τη ζωή της

 N.Y Times για την αναστολή του Johnson & Johnson: Έξι γυναίκες με θρόμβωση- Μία έχασε τη ζωή της

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Λοιμωδών Νοσημάτων (CDC) της χώρας θα ζητήσουν από τις πολιτείες την προσωρινή αναστολή της χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19, καθώς έξι άνθρωποι στις ΗΠΑ οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο σκεύασμα ανέπτυξαν σπάνιες μορφές θρομβώσεων, μεταδίδουν οι New York Times.

Ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας ζήτησαν την Τρίτη άμεση παύση στη χρήση του εμβολίου μονής δόσης Johnson & Johnson με κοροναϊό, αφού έξι παραλήπτες στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν μια σπάνια διαταραχή που αφορούσε θρόμβους αίματος εντός περίπου δύο εβδομάδων από τον εμβολιασμό.

Και οι έξι παραλήπτες ήταν γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 48 ετών. Μία γυναίκα πέθανε και μια δεύτερη γυναίκα στη Νεμπράσκα νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση.

Σχεδόν επτά εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λάβει πυροβολισμούς Johnson & Johnson μέχρι στιγμής, και περίπου εννέα εκατομμύρια περισσότερες δόσεις έχουν σταλεί στις πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

«Προτείνουμε μια παύση στη χρήση αυτού του εμβολίου με μεγάλη προσοχή», δήλωσε ο Δρ. Peter Marks, διευθυντής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων και η Δρ Anne Schuchat, κύρια αναπληρωτής διευθυντής του CDC, είπε σε κοινή δήλωση. “Αυτή τη στιγμή, αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες φαίνεται να είναι εξαιρετικά σπάνιες.”

Σχετικά Άρθρα