Μποϊκοτάζ και στα προϊόντα των Palmolive και Johnson & Johnson – Τι αναφέρει το ΙΝΚΑ

 Μποϊκοτάζ και στα προϊόντα των Palmolive και Johnson & Johnson – Τι αναφέρει το ΙΝΚΑ

Το ΙΝΚΑ συνεχίζει το μποϊκοτάζ στα προϊόντα των πολυεθνικών στις οποίες έβαλε πρόστιμο το υπουργείο Ανάπτυξης για αισχροκέρδεια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ, «ο αγώνας συνεχίζεται καθημερινά ενάντια στην ακρίβεια παντού στην αγορά όπως αισχροκέρδεια, κερδοσκοπία και μαύρη αγορά. Ένα είναι σίγουρο πως θα συνεχίσουμε το μποϊκοτάζ εναντίον αυτών των εταιρειών καθώς και από σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, θα γίνει μποϊκοτάζ και σε άλλες δύο εταιρείες, την Palmolive και την Johnson and Johnson έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 ενώ ήδη γίνεται μποϊκοτάζ αγοράς προϊόντων των εταιρειών Unilever και Procter & Gample.

Τα μηνύματα πέραν του δέοντος θετικά. Μέχρι να πέσουν οι τιμές των προϊόντων αυτών των εταιρειών δεν αγοράζουμε τίποτα».

Τα πρόστιμα

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας επέβαλε πρόστιμο συνολικού  ύψους 1.672.000 ευρώ  σε δύο πολυεθνικές εταιρείες, ύστερα από σχετικό έλεγχο που διενήργησε η ΔΙΜΕΑ. Τα πρόστιμα αφορούν την παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα, επιβάλλεται:

• Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «Johnson & Johnson ΕΛΛΑΣ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

• Πρόστιμο 672.000 ευρώ στην εταιρεία «COLGATE PALMOLIVE ΕΜΠΟΡΙΚΗ (ΕΛΛΑΣ) ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας είχε πει πρόσφατα πως «είναι πλέον σαφέστατο προς όλες τις πλευρές ότι οποιαδήποτε παράβαση δεν γίνεται ανεκτή. Οι έλεγχοι των υπηρεσιών μας είναι συνεχείς και αδιάλειπτοι και σε όλες τις περιπτώσεις, όπου διαπιστώνονται παρανομίες, επιβάλλονται πρόστιμα. Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να χτυπήσει την αισχροκέρδεια στη ρίζα της και να ενισχύσει με όλους τους δυνατούς τρόπους τη λειτουργία της αγοράς και τον υγιή ανταγωνισμό προς όφελος των νοικοκυριών και όλων των συμπολιτών μας. Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως και για το Υπουργείο Ανάπτυξης, η μάχη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας είναι ύψιστης προτεραιότητας».

Σχετικά Άρθρα