Γεωργιάδης: “Εγώ δεν είπα ποτέ ότι ήταν προδοσία οι Πρέσπες”- Είχε κατηγορήσει, όμως, τον Τσίπρα για “εθνικό έγκλημα”… (vid)

 Γεωργιάδης: “Εγώ δεν είπα ποτέ ότι ήταν προδοσία οι Πρέσπες”- Είχε κατηγορήσει, όμως, τον Τσίπρα για “εθνικό έγκλημα”… (vid)

“Εγώ δεν είπα ποτέ πως η προηγούμενη κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας έκαναν προδοσία με τις Πρέσπες”, είπε σήμερα στον Σκάϊ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως πρέπει να σταματήσει η τοξικότητα στην πολιτική αντιπαράθεση.

Παρότι η προτροπή του υπουργού έχει ενδιαφέρον, ξεχνά πως είχε πρωταγωνιστήσει στις καταγγελίες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, μιλώντας για “εθνικό έγκλημα”, κάτι που δεν απέχει και πολύ από τα περί προδοσίας τα οποία έλεγαν άλλα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ εκείνη την εποχή.

Όπως ανέφερε, τότε, το tovima.gr, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε ξιφουλκήσει πολλές φορές κατά της συμφωνίας, χαρακτηρίζοντάς την “εθνικό έγκλημα”.

«Ο κ. Τσίπρας και οι 153 πρόθυμοι που βρήκε στη Βουλή έκαναν ένα εθνικό έγκλημα», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της τοπικής Νομαρχιακής Οργάνωσης στα Ιωάννινα στις 27 Ιανουαρίου 2019.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του λίγο πριν από την εκδήλωση, χαρακτήρισε την ημέρα ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή, «μια αποφράδα μέρα για τον Ελληνισμό» και συνέχισε: «Κάθε ένας που έχει έστω και λίγο πατριωτισμό μέσα του, αισθάνεται μια φοβερή θλίψη. Το κράτος μας από σήμερα υποχρεούται να αναγνωρίζει τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες. Και εγώ καταγόμενος από το Αμύνταιο Φλωρίνης τι είμαι;».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός «θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διορθωθεί αυτή βλάβη, χωρίς να μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα διορθωθεί εξ ολοκλήρου», ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θεωρεί πως η κυβέρνηση μετά τις Πρέσπες, θα προχωρήσει και σε άλλες συμφωνίες είπε: «Οι ξένοι βρήκαν βολικό πρωθυπουργό. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».

Σε πρόσφατη ανάρτησή του, ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης διατύπωσε την διόλου τοξική άποψη πως οι φίλοι του Αλέξη Τσίπρα μισούν κάθε τι Ελληνικό…

Σχετικά Άρθρα