Σαρηγιάννης: Μέχρι 25 Απριλίου θα αυξάνονται οι διασωληνωμένοι

 Σαρηγιάννης: Μέχρι 25 Απριλίου θα αυξάνονται οι διασωληνωμένοι

Θα συνεχίσουν να αυξάνονται κρούσματα και διασωληνωμένοι σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη. «Η ανοδική πορεία των κρουσμάτων οφείλεται στην αύξηση κατά 31% της μεταδοτικότητας του ιού από τις μεταλλάξεις που έχουν κυριαρχήσει στην Αττική τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ».

Μάλιστα, όπως τόνισε στην Κρήτη αυτό το ποσοστό είναι 100%. Παράλληλα, προέβλεψε ακόμη μεγαλύτερη άνοδο στον αριθμό των κρουσμάτων και στη Θεσσαλονίκη καθώς κι εκεί αυξάνεται η μεταδοτικότητα από τις μεταλλάξεις. «Θα μπορούσε ο αριθμός ρεκόρ των κρουσμάτων της Τρίτης (30/3) να είναι απλός ένας σταθμός στην ανοδική πορεία των κρουσμάτων» προειδοποίησε.

  • Ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι θα υπάρξει αύξηση των διασωληνωμένων τις επόμενες εβδομάδες, λέγοντας ότι «μέχρι τις 25 Απριλίου θα βλέπουμε αύξηση των ανθρώπων που χρειάζονται διασωλήνωση και αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη το υπουργείο Υγείας».

Ο ίδιος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων, όπως το λιανεμπόριο και τα σχολεία. «Από άποψη υγειονομικής ασφάλειας, είναι λίγο νωρίς για να ανοίξουν αυτά, δεδομένου και ότι ακόμη δεν έχουμε τα self test και εξοικείωση με αυτά. Εάν ήταν δική μου απόφαση δεν θα προχωρούσα σε άνοιγμα δραστηριοτήτων στις 5 Απριλίου, αλλά στις 12 Απριλίου», σημείωσε.

Καταλήγοντας τόνισε πως «θα δούμε αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων από την επόμενη εβδομάδα εάν τηρηθούν τα μέτρα». Ο κ. Σαρηγιάννης χαρακτήρισε «καταλυτικό εργαλείο» τα self test, σημειώνοντας ότι καταλυτικό ρόλο θα παίξει ο αριθμός των ατομικών τεστ που θα γίνονται