Βουλή: “Μετωπική” Πολάκη – Γεωργιάδη για το Ελληνικό και τη fake φωτογραφία του Τσίπρα

 Βουλή: “Μετωπική” Πολάκη – Γεωργιάδη για το Ελληνικό και τη fake φωτογραφία του Τσίπρα

Εκρηκτικές διαστάσεις έλαβε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για νομοσχέδιο που αφορά το Ελληνικό. Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης έβαλαν “φωτιά” στην αίθουσα, ανταλλάσοντας οξείς χαρακτηρισμούς.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε έντονη αντιπαράθεση και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση με αφορμή τη fake φωτογραφία που κατέθεσε ο πρώτος στα πρακτικά του κοινοβουλίου. Η φωτογραφία εμφανίζει τον κ. Αλέξη Τσίπρα το 2014 να κρατά πανό με σύνθημα «Το Ελληνικό Δεν Πωλείται».

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι η φωτογραφία που επικαλέστηκε ο υπουργός είναι προϊόν μοντάζ. Για fake news έκανε λόγο και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαϊδης, με ανάρτησή του στο twitter.

Ο διάλογος μεταξύ Γεωργιάδη και Πολάκη έχει ως εξής:

Π. Πολάκης: Ο ακροδεξιός από την Αθήνα μίλησε για τον μωρό από τα Σφακιά. Είσαι ψεύτης. Είπες ότι κατεδαφίστηκαν 900 κτίρια, ενώ η υπουργική απόφαση αναφέρει κατεδάφιση των κτιρίων από 294 εως 299. Δηλαδή 5 κτίρια και όχι 900. Πάμε μαζί να μετρήσουμε πόσα γκρεμίστηκαν.

Αδ. Γεωργιάδης: Αν στην φράση μου μωρός από τα Σφακιά αναγνωρίζει το πρόσωπό του, να το αποσύρω. Εγώ κάποιον άλλο είχα στο μυαλό μου όταν είπα μωρός από τα Σφακιά. Εκπλήσσομαι που θεώρησε ότι τον αφορά. Την ίδια έκπληξη νομίζω έχουν και οι υπόλοιποι στην αίθουσα. Ο Τσίπρας είπε ότι γκρεμίσαμε 1 κτίριο. Ο Πολάκης 5. Συνεννοηθείτε. Για τις κατεδαφίσεις και τα πολεοδομικά φωνάξτε τον ευρωβουλευτή σας τον κ. Κόκκαλη να σας τα εξηγήσει. Το έργο άλλωστε το πήρε η Ίντρακατ.

[…]

Π. Πολάκης: Η υπουργική απόφαση μιλά για 5 κτίρια. Είναι κτίρια, όχι οικοδομικά τετράγωνα. Πήγα τον Σεπτέμβριο και τράβηξα βίντεο έξω από το Ελληνικό και δεν υπήρχε καμία μπουλντόζα. Έχεις το θράσος να βγαίνεις και να επιμένεις. Αν το πας έτσι πάμε να τα μετρήσουμε. Πάμε να μετρήσουμε τα κτίρια.

Γ. Ραγκούσης: Κ. Γεωργιάδη είχατε μια δυνατότητα να αποφύγετε τον πρωτοφανή διασυρμό για υπουργό κυβέρνησης. Δεν το κάνατε. Αποδείξατε πριν από λίγο πως λειτουργείτε ως χυδαίο τρόλ του διαδικτύου. Είστε άνανδρος πολιτικά γιατί δεν είχατε το σθένος να ζητήσετε συγγνώμη για την απρέπεια που κάνατε. Συνεχίζετε τις γελοιότητες. Εμείς σας ανακηρύσσουμε ως μέγιστο χορηγό. Το πρόβλημα το έχει το κόμμα σας που έχει αντιπρόεδρο έναν που διακινεί ψεύτικες φωτογραφίες

Αδ. Γεωργιάδης: Το αν είναι αληθινή ή όχι η φωτογραφία δεν μπορώ να το γνωρίζω. Εσείς το ισχυρίζεστε.

Γ. Ραγκούσης: ντροπή σου…

Απ. Αβδελάς (αντιπρόεδρος Βουλής): Καθίστε κάτω κ. Ραγκούση. Μη μου ανεβάζετε τη μικρή (πίεση)

Αδ. Γεωργιάδης: Εγώ δεν θα σας απευθυνθώ με αυτούς τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήσατε κ. Ραγκούση. Ισχυρίζεστε ότι η φωτογραφία είναι ψεύτικη. Εγώ δεν ήμουν «παρών» στις διαδηλώσεις κατά του Ελληνικού. Με βεβαιότητα γνωρίζω ότι αυτά που δείχνει η φωτογραφία τα έλεγε διαρκώς ο κ. Τσίπρας. Η ευαισθησία σας για την φωτογραφία είναι υποκριτική Ο Πολάκης αναφέρεται σε μια υπουργική απόφαση, ενώ υπάρχει και 2η. Ο Πολάκης πήγε και έκανε αυτοψία στο Ελληνικό όταν είχε λήξει ο χρόνος εργοταξίου. Πήγε καθυστερημένος.

Ο Πολάκης έκανε στον Γεωργιάδη δώρο μία… μπουλντόζα – παιχνίδι

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της κόντρας Γεωργιάδη – Πολάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δώρο στον υπουργό Ανάπτυξης μία μπουλντόζα – παιχνίδι. «Επειδή ήταν πάρα πολύ προσβλητικός, εγώ θα του κάνω ένα δώρο. Η μόνη πραγματική μπουλντόζα που θα μπει στον χώρο του Ελληνικού τον υπόλοιπο χρόνο που έχετε ως κυβέρνηση δεν θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν εδώ. Του την κάνω δώρο να παίζει σπίτι του με κανένα lego» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα μετά το τέλος της ομιλίας του κατεβαίνοντας από το βήμα της Ολομέλειας κατευθύνθηκε προς τα κυβερνητικά έδρανα και άφησε το παιχνίδι μπροστά από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση.

Σχετικά Άρθρα