Σφίγγει ο κλοιός – Κλήση ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα

 Σφίγγει ο κλοιός – Κλήση ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα

Συμπληρώνεται με γοργούς ρυθμούς από τον εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλο το παζλ των καταγγελιών σε βάρος του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη. Ο γνωστός κωμικός βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μέχρι να κλείσει η έρευνα του εισαγγελικού λειτουργού δεν θα προκύψουν νέα στοιχεία ή νέα καταγγελία που θα μετακινήσει την κλήση του ηθοποιού σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα. Πρέπει να σημειωθεί, ότι πηγές αναφέρουν πως αν δεν προκύψει νέο στοιχείο, ο Πέτρος Φιλιππίδης ενδέχεται να λάβει κλήση για παροχή εξηγήσεων ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα. Βέβαια, στην περίπτωση αυτή αναμένεται να ζητήσει προθεσμία με την υπόθεση να μετατίθεται λίγο ακόμη χρονικά.

Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν πάντως έχουν συγκεντρωθεί σημαντικά στοιχεία σε βάρος του ηθοποιού, καθώς χθες κατέθεσε και η τρίτη γυναίκα που έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για κακούργημα. Η καταγγέλλουσα βρέθηκε στο εισαγγελικό γραφείο και κατέθετε επί 4 ώρες στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, περιγράφοντας απόπειρα βιασμού της, μέσα στο αυτοκίνητο του τον Αύγουστο του 2014. Η καταγγέλλουσα φέρεται μάλιστα να έχει προτείνει και μάρτυρα, η οποία φέρεται να είναι γυναίκα φίλη της, στην οποία είχε εκμυστηρευτεί την περίοδο εκείνη όσα τη συνέβησαν.

Η τρίτη καταγγελία σε βάρος του γνωστού κωμικού ηθοποιού έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο εισαγγελικό γραφείο από τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα. Για την συγκεκριμένη περίπτωση είχαν καταβληθεί ιδιαίτερες προσπάθειες προκειμένου να καταθέσει, καθώς μετά την δημόσια καταγγελία της μέσω συνέντευξης στην ιστοσελίδα documentonews.gr, φέρεται να δέχτηκε απειλές που την απέτρεψαν αρχικά από το να καταγγείλει επισήμως στο Σωματείο της το περιστατικό.

Η καταγγέλλουσα στη συνέντευξή της είχε περιγράψει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν απροσδόκητη και ανατριχιαστική. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.

Ο γνωστός ηθοποιός ερευνάται για ακόμα δύο υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ η δεύτερη σε απόπειρα βιασμού, που τελέσθηκε το 2010. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν και οι δύο παθούσες έχουν ήδη καταθέσει και επιβεβαιώσει ενώπιον του εισαγγελέα τα όσα περιγράφουν στις καταγγελίες τους στο ΣΕΗ, ενώ κατάθεση έχουν δώσει δυο μάρτυρες.

Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέστηκε η δεύτερη απόπειρα βιασμού από τον ηθοποιό, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία του φερόμενου θύματος στο ΣΕΗ, η νεαρή τότε ηθοποιός είχε επισκεφθεί στο θέατρο τον μεγάλο πρωταγωνιστή. Της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, ο ηθοποιός γινόταν ολοένα και πιο διαχυτικός μαζί της. Κάποια στιγμή η ηθοποιός δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Πέτρο Φιλιππίδη όπου της ζητούσε να βρεθούν στο θέατρο πριν από την απογευματινή παράσταση προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του. «Ήμουν παγωμένη, είχα αρχίσει να μην αισθάνομαι καλά αλλά ντρεπόμουν να φύγω. Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντάς με. Σηκώθηκα αμέσως και πήγα προς τον καναπέ προσποιούμενη ότι χτυπάει η δόνηση του κινητού μου. Έκανα ψέματα ότι μιλάω με την μητέρα μου και ότι έπρεπε να φύγω ξαφνικά. Δεν πτοήθηκε καθόλου, σαν να μην είχε συμβεί αυτό το τηλεφώνημα. Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα “σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε” και μου έλεγε “είσαι πολύ όμορφη, τι μ… είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία…»».

Η κατάσταση ξέφυγε ακόμα περισσότερο σύμφωνα με την περιγραφή της ηθοποιού, αλλά λίγο αργότερα εκείνη κατάφερε να τον απωθήσει, όμως τρέχοντας στην πόρτα, διαπίστωσε ότι ήταν κλειδωμένη. Εκείνη άρχισε να φωνάζει και ο ηθοποιός φέρεται να της απάντησε: «Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο». Τελικά, η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει, αφού προηγουμένως δέχτηκε απειλές για καταστροφή της καριέρας της από τον γνωστό ηθοποιό, ενώ -όπως κατήγγειλε- την ενοχλούσε και τηλεφωνικά το επόμενο διάστημα.

Σχετικά Άρθρα