Φιλιππίδης: Ξανά σε πλειστηριασμό το εξοχικό του

 Φιλιππίδης: Ξανά σε πλειστηριασμό το εξοχικό του

Μετά την «ανάπαυλα» λόγω εκλογών, από τα τέλη της εβδομάδας επανέρχονται σε ρυθμό κανονικότητας και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Βέβαια, άσχετα από την αναστολή της διενέργειάς τους τις προηγούμενες μέρες, εξακολούθησαν, αν και με σαφώς μειωμένο ρυθμό, οι αναρτήσεις νέων πλειστηριασμών. Ανάμεσα σε όσους προσδιορίστηκαν το συγκεκριμένο διάστημα περιλαμβάνεται και αυτός για την εξοχική κατοικία του Πέτρου Φιλιππίδη και της συζύγου του στο Σοφικό Κορινθίας.

Πρόκειται για επαναληπτικό πλειστηριασμό που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιουνίου καθώς έχουν προηγηθεί άγονοι ελλείψει πλειοδοτών, ενώ η τιμή εκκίνησης είναι μειωμένη κατά 20% στις 141.200 ευρώ, έναντι 176.400 ευρώ που ήταν προηγουμένως.

Τι περιλαμβάνει το εξοχικό

Το εξοχικό του δημοφιλούς ηθοποιού ο οποίος έχει αποφυλακιστεί με όρους για λόγους υγείας, βρίσκεται στη θέση «Αμμόνι» της Δημοτικής Κοινότητας Σοφικού, της Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας του Δήμου Κορινθίων.

Πρόκειται ειδικότερα για ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 1.242 τ.μ. που περιβάλλεται από τις οδούς Σολυγείας-Γλάρων-Δελφινιών, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος.

Εντός του οικοπέδου υφίσταται διώροφη οικοδομή με υπόγειο, που έχει ανεγερθεί με την 749/1984 άδεια οικοδομής. Το εμβαδόν της κατοικίας είναι 181,12τ.μ. (σοφίτα, ισόγειο και ημιυπόγειο) και αποτελείται από:

  • Υπόγειο με αποθηκευτικούς χώρους εμβαδού 30 τ.μ.
  • Ημιυπόγειο που έχει διαμορφωθεί σε αυτόνομο ξενώνα και πέρα από την εσωτερική σκάλα επικοινωνίας έχει ανεξάρτητη κύρια είσοδο από την νοτιοδυτική πλευρά της κατοικίας. Περιλαμβάνει έναν χώρο καθιστικού, ένα υπνοδωμάτιο, στο πίσω μέρος του οποίου υπάρχει κουζίνα με συνεχόμενο λουτρό, και εξώστη προς την πρόσοψη.
  • Ισόγειο με τον χώρο υποδοχής, τραπεζαρία, εσωτερική σκάλα προς τη σοφίτα, ενιαίο χώρο καθιστικού, χώρο σαλονιού, ανεξάρτητο χώρο με δύο υπνοδωμάτια και λουτρό, και εσωτερική σκάλα προς το ημιυπόγειο.
  • Σοφίτα που έχει διαμορφωθεί σε κουζίνα με ανοικτό εξώστη απ’ όπου φαίνεται το καθιστικό, ενώ στο πίσω μέρος της υπάρχει η κύρια κρεβατοκάμαρα με ανεξάρτητο λουτρό.

Ακόμη, εντός του περιβάλλοντος χώρου υπάρχει πισίνα, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στα μπετά.

Όπως σημειώνεται, λόγω σημαντικής κλίσης του οικοπέδου, υπάρχουν διαμορφωμένα πλακοστρωμένα επίπεδα (βαθμίδες) και πεζούλες που επικοινωνούν μέσω διαδοχικών μικρών και μεγαλύτερων κλιμάκων.

Από τα τέλη του 2009 η κατοικία ήταν στο τελικό στάδιο πλήρους εσωτερικής ανακαίνισης. Από νεότερη αυτοψία, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται σημαντικές εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και των εξωτερικών όψεων της οικοδομής.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι πιθανότατα έχουν γίνει βανδαλισμοί, καθώς έλειπαν αρκετά εξωτερικά κουφώματα και είχαν κλειστεί τα ανοίγματα με πρόχειρη κατασκευή από ξύλα.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε αρχικά προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί στις 19 Ιανουαρίου 2022, με επισπεύδουσα την Intrum, αλλά ο πλειστηριασμός ανεστάλη. Στις 7 Δεκεμβρίου 2022 έγινε ο πλειστηριασμός με τιμή εκκίνησης 176.400 ευρώ, ο οποίος ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών, ενώ ακολούθησαν και άλλοι επίσης άγονοι.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για το σφυρί στις 16 Ιουνίου έχει οριστεί στις 141.120 ευρώ, και στα βάρη περιλαμβάνεται προσημείωση υποθήκης υπέρ της Millenium Bank για 240.000 ευρώ, ενώ η αναγκαστική κατάσχεση έγινε υπέρ της «Vega I NPL Finance DAC» η οποία εκπροσωπείται από την Intrum για ποσό 200.000 ευρώ.

Η μεζονέτα στο Ψυχικό

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Ιουλίου 2022, -μετά από αναστολή και αύξηση της τιμής εκκίνησης στις 900.000 ευρώ-, ήταν να βγει στο σφυρί και η μεζονέτα του ηθοποιού και της συζύγου του στο Π. Ψυχικό. Ωστόσο την προηγουμένη υπήρξε αναστολή καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το ακίνητο μεταβιβάστηκε σε τιμή πάνω από αυτή του πλειστηριασμού, με ταυτόχρονη εξόφληση της επισπεύδουσας Intrum.

Σχετικά Άρθρα