Γεωργιάδης: Περιπλέκει τα πράγματα η άδεια για την βάπτιση – Ερωτήματα και νέα θύελλα στα social

 Γεωργιάδης: Περιπλέκει τα πράγματα η άδεια για την βάπτιση – Ερωτήματα και νέα θύελλα στα social

O Άδωνις Γεωργιάδης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, βάφτισε ένα παιδάκι την Κυριακή σε εκκλησία παρά τις απαγορεύσεις. Ο ίδιος θέλησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως έχει δοθεί ειδική άδεια από την Πολιτική Προστασία. Μάλιστα ανέβασε στο twitter το χαρτί, το οποίο όμως περιπλέκει τα πράγματα προκαλώντας νέες αντιδράσεις στα social media.

Πέρα από το γεγονός πως αντί για «Αρεοπαγίτου», αναγράφεται «Αεροπαγίτου», γεννώνται άλλα τρία σοβαρά ερωτήματα:

1. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε σε νεότερη ανάρτησή του ότι «η οικογένεια για σοβαρούς οικογενειακούς της λόγους έκανε αίτηση» για να εξαιρεθεί του μέτρου.

Ωστόσο στο χαρτί δεν γράφεται ως αιτιολογία κάποιος λόγος υγείας, αλλά ότι ελήφθη υπόψη το γεγονός «που αφορά στον προγραμματισμό τελετής προ της λήψης των σχετικών αποφάσεων για επιπλέον περιοριστικά μέτρα».

Τι ισχύει τελικά; Ο προγραμματισμός ή κάποιο σοβαρό οικογενειακό θέμα;

2. Δεν υπάρχει αριθμός πρωτοκόλλου στο συγκεκριμένο χαρτί.

Αλήθεια, ποιά υπηρεσία εκδίδει τέτοια άδεια χωρίς την απαραίτητη γραφειοκρατική διαδικασία; Γιατί δεν γνωστοποιήθηκε υπηρεσιακά σε άλλους κλάδους της υπηρεσίας αυτή η απόφαση;

3. Δεν αναγράφονται στοιχεία ταυτότητας ή άλλης ταυτοποίησης του διοργανωτή της βάπτισης.

Στην άδεια αναγράφεται μόνο το όνομα του πατρός, χωρίς το πατρώνυμό του ή άλλο στοιχείο ταυτοποίησής του. Είναι περίεργο όλο αυτό γιατί ακόμα και στα χαρτιά για μετακίνηση πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός ταυτότητας. Είναι προφανές ότι σε οποιονδήποτε έλεγχο, αυτό το χαρτί δεν έχει καμία ισχύ, καθώς δεν είναι δυνατή η ταυτοποίηση του ατόμου.

Πολιτική αντιπαράθεση

Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιδράσεις.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ο κ. Γεωργιάδης από χθες διαφημίζει ότι συμμετείχε σε βάφτιση, καταστρατηγώντας τα μέτρα και τις απαγορεύσεις που η ίδια η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει.

Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής σας; Η αυτά ισχύουν – υπό την απειλή προστίμου και ξυλοδαρμού – μόνο για τους απλούς πολίτες;»

«Για το θέμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, δήλωσε:

Μετά τις βόλτες στην Πάρνηθα και το κορωνογλέντι του Πρωθυπουργού στην Ικαρία, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Ανάπτυξης της Κυβέρνησης κ. Γεωργιάδης, συμμετείχε σε βάφτιση στην Αθήνα ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Ο Υπουργός που καθημερινά κάνει ρεκόρ εμφανίσεων στα μέσα για να “νουθετήσει” τους πολίτες, ο άνθρωπος που για την έξαρση της πανδημίας στη χώρα δεν βλέπει τις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης της οποίας είναι “πρωτοκλασάτο” μέλος, αλλά την Αριστερά και τους διαμαρτυρόμενους πολίτες, αποδεικνύεται αντάξιος της “ανεμελιάς” του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη.»

Ο κ. Κριθαρίδης πρόσθεσε:

«Τελικά και επισήμως υπάρχουν στη χώρα δύο κατηγορίες πολιτών, η Κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοι της, για τους οποίους ούτε έλεγχοι, ούτε πρόστιμα, ούτε και ξυλοδαρμοί θα υπάρξουν από τους πραιτωριανούς του κ. Χρυσοχοΐδη. Και οι «άλλοι», οι απλοί πολίτες, στους οποίους όχι μόνο κουνάει το δάχτυλο καθημερινά η Κυβέρνηση μαζί με τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, αλλά ενίοτε τους ξυλοφορτώνουν κιόλας οι συμμορίες της ΔΡΑΣΗ.»

Μερικά από τα σχόλια στο twitter:

Πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα