• 22 Απριλίου, 2021

Ο Άδωνις, η βάφτιση και τα…μυστήρια: Κριτική από ΣΥΡΙΖΑ- Τι απαντά ο υπουργός

 Ο Άδωνις, η βάφτιση και τα…μυστήρια: Κριτική από ΣΥΡΙΖΑ- Τι απαντά ο υπουργός

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσω ανάρτησης ανακοίνωσε πως βάπτισε ένα μικρό αγοράκι στο Ιερό Ναό Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Έγραψε:

“Είχα την Τιμή να βαφτίσω ένα πανέμορφο αγοράκι, τον μικρό Νικόλαο, στον Ι.Ν. του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα (σε άδειο Ναό λόγω του ιού δυστυχώς). Συγκινούμαι πολύ όταν σκέφτομαι ότι ένας ακόμη πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος προστέθηκε στο Σώμα της Εκκλησίας μας. Καλότυχος!”

Το γεγονός προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων στα social, καθώς υπήρξαν έντονες επικρίσεις. Και τούτο διότι η Αττική βρίσκεται στο επίπεδο του «πολύ αυξημένου κινδύνου», και οι θρησκευτικές λειτουργίες επιτρέπονται μόνο με την παρουσία κληρικού και βοηθητικού προσωπικού του.

Αυτό φαίνεται και από τα όσα το ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 843, Τεύχος Β, της 3ης Μαρτίου που έχει ισχύ μέχρι και 15 Μαρτίου.

Ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιάς την ίδια μέρα σημείωνε στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα πως «αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων, αλλά και μνημοσύνων».

Στην επίσημη κυβερνητική σελίδα για τα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού ανά περιφέρεια, αναγράφεται πως «σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδείες, μνημόσυνα και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα (9) ατόμων».

Ωστόσο ακριβώς παραπάνω σημειώνεται πως η «τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, [διενεργείται] αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων».

Όπερ σημαίνει ότι και σε αυτήν την περίπτωση επικρατεί μια σύγχυση που επιτρέπει να μεταφράζονται κατά το δοκούν τα μέτρα. Τώρα σε ότι αφορά το πρόστιμο;;;;;

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Γεωργιάδης συμμετείχε σε βάφτιση, καταστρατηγώντας τα μέτρα

«Ο κ. Γεωργιάδης από χθες διαφημίζει ότι συμμετείχε σε βάφτιση, καταστρατηγώντας τα μέτρα και τις απαγορεύσεις που η ίδια η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει», τονίζει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής σας; Η αυτά ισχύουν – υπό την απειλή προστίμου και ξυλοδαρμού – μόνο για τους απλούς πολίτες;​» καταλήγει.

Σημειώνεται πως για τον Άδωνη Γεωργιάδη η απαγόρευση αποτελεί ψιλά γράμματα αφού έσπευσε να γνωστοποιήσει στο προσωπικό του λογαριασμό στo twitter πως βάφτισε ένα παιδί την Κυριακή 14 Μαρτίου, εκθέτοντας τόσο τον εαυτό του, όσο και συνολικά την κυβέρνηση για την προνομιακή παραβίαση των περιορισμών.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις στα social media με το hashtag #ειδικη_αδεια να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις: