“Καθημερινή”: Χούλιγκανς τεσσάρων ομάδων οι πρωταγωνιστές της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού

 “Καθημερινή”: Χούλιγκανς τεσσάρων ομάδων οι πρωταγωνιστές της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού

Σύμπραξη χούλιγκανς τεσσάρων ποδοσφαιρικών ομάδων του λεκανοπεδίου βρίσκεται πίσω από την δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού, στο περιθώριο της μεγάλης συγκέντρωσης απλών οργισμένων πολιτών στη Νέα Σμύρνη μετά το περιστατικό ακραίας και αναίτιας αστυνομικής βίας με τον ξυλοδαρμού του νεαρού το απόγευμα της Κυριακής.

Όπως αποκαλύπτει η “Καθημερινή” και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ, μετά τις συλλήψεις τεσσάρων εξ αυτών που πρωταγωνίστησαν στην δολοφονική επίθεση, πρόκειται για σχέδιο που οργανώθηκε από ακραίες ομάδες οπαδών που έδρασαν συντεταγμένα και παραμερίζοντας τις οπαδικές διαφορές τους.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του libre, η εξέλιξη σχετικά με τις αστυνομικές έρευνες έχει ως εξής:

Δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στα επεισόδια της Τρίτης στη Νέας Σμύρνης. Ο ένας φέρεται να είναι χούλιγκαν ποδοσφαιρικής ομάδας.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ένας 30χρονος Ελληνοϊρακινός ταυτοποιήθηκε ως το άτομο που πρωταγωνίστησε στην επίθεση και στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού της ομάδας «Δράση», το βράδυ της Τρίτης στη Ν. Σμύρνη. Φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι οργανωμένος οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας και στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών. Συνελήφθη χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας στην περιοχή της Μαγούλας, όπου διαμένει. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Για συμμετοχή στον άγριο ξυλοδαρμό πάντως κατηγορείται και ένας 22χρονος από τη Γλυφάδα. Συγκαταλέγεται μεταξύ των συνολικά 16 νεαρών που συνελήφθησαν ήδη από το βράδυ της Τρίτης στη διάρκεια των επεισοδίων στη Ν. Σμύρνη. Οπως ακριβώς και στην περίπτωση του 30χρονου, εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τα στοιχεία αυτά, ωστόσο, θέτουν σε μεγάλη αμφιβολία όσα έσπευσαν να διακινήσουν ορισμένα κέντρα σχετικά με την δράση του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς δύσκολα μπορεί να αποδειχθεί συνάφεια του με τους οργανωμένους οπαδούς. Μένει να διευκρινισθεί ποιοι σχεδίασαν και αποφάσισαν την συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση, πάντως είναι μάλλον σαφές, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πως οι χούλιγκανς δεν υποκινήθηκαν από την πολιτική αντίδραση κατά της αστυνομικής βίας, ούτε φυσικά από την πηγαία και οργισμένη αντίδραση των κατοίκων της Νέας Σμύρνης.

Η Καθημερινή

Σχετικά Άρθρα