Ερντογάν σε Μακρόν: “Η Τουρκία έχει εμβολιάσει 10 εκατ. πολίτες”

 Ερντογάν σε Μακρόν: “Η Τουρκία έχει εμβολιάσει 10 εκατ. πολίτες”

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε σήμερα στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει «πολύ σοβαρή δυναμική», σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, καθώς οι δύο χώρες, μέλη του ΝΑΤΟ, εργάζονται για την εξομάλυνση των διμερών τους σχέσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης στον Μακρόν ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο ηγετών διαδραμάτιζε πάντα έναν σημαντικό ρόλο στις τουρκο-γαλλικές σχέσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο δυναμικό μιας συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας και μίλησε και για τον αγώνα των κρατών τους κατά της πανδημίας.

“Τρικυμία” στο Μαξίμου για πανδημία – Κουφοντίνα: Ανοίγει άρον άρον το λιανεμπόριο, καμία υποχώρηση στον απεργό πείνας παρά τις αντιδράσεις

«Τα συλλυπητήριά μου στους πολίτες της Γαλλίας που έχασαν τη ζωή τους στην πανδημία εκ μέρους της χώρας μου και του έθνους μου» ανέφερε στον Γάλλο ομόλογό του.

Καθώς η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειες εμβολιασμού με εντατικούς ρυθμούς, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, ο Ερντογάν έκανε γνωστό πως μέχρι τώρα εμβολιάστηκαν σχεδόν 10 εκατομμύρια πολίτες.

Σχετικά Άρθρα