Έκκληση σε Κικίλια – Κοντοζαμάνη από το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας στη Χίο

 Έκκληση σε Κικίλια – Κοντοζαμάνη από το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας στη Χίο

Επιστολή – έκκληση για άμεση πρόσληψη Νευρολόγου στο Νοσοκομείο Χίου (Ψαρών και Οινουσσών) απέστειλε το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Εξηγούν την επιβάρυνση του νοσοκομείου που -εκτός των κατοίκων τριών νησιών- καλείται τα τελευταία χρόνια να εξυπηρετήσει και μεγάλο όγκο ασθενών που φτάνουν στο νησί ως μετανάστες – πρόσφυγες, αλλά και την οικονομική και όχι μόνο επιβάρυνση των πολιτών που αναζητούν άλλες λύσεις εκτός νοσοκομείου για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους και τη συχνή (όπως επιβάλλεται για την πάθησή τους) επανεξέταση από ιατρό νευρολόγο.

Αναλυτικά, η επιστολή που έστειλε το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας:

ΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ

Από το 2014 που ξεκίνησε το θέμα με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, το νοσοκομείο Χίου (Ψαρών και Οινουσσών) επιβαρύνθηκε επίσης, μεγάλο όγκο ασθενών, εκτός των νησιωτών. Θέλουμε να εστιάσουμε στην ειδικότητα του μοναδικού νευρολόγου που υπήρχε και υπάρχει, καθώς μας αφορά άμεσα λόγω πάθησης και γνωρίζοντας τον φόρτο εργασίας του νευρολόγου λόγω του μεγάλου φάσματος της νευρολογίας. Με αυτή την επιστολή και έχοντας πραγματοποιήσει στο κοντινό παρελθόν συνάντηση δια ζώσης με την Διοικήτρια του νοσοκομείου, παρουσία της τωρινής μοναδικής νευρολόγου (Β’ Επιμελήτριας) και οι οποίες αναγνώρισαν τη σοβαρότητα του προβλήματος, ζητάμε ΑΜΕΣΑ ο Υπουργός Υγείας Κικίλιας Β. και ο Αν. υπουργός Κοντοζαμάνης Β. να επιληφθούν του θέματος για την πρόσληψη, ενός ακόμη νευρολόγου στο νοσοκομείου της Χίου διότι οι ασθενείς βιώνουν μεγάλη ταλαιπωρία καθημερινά, μπαίνοντας σε μεγαλύτερο κίνδυνο μετά από την πολύωρη αναμονή στο νοσοκομείο και εν μέσω πανδημίας επιβαρύνουν την κατάσταση της υγείας τους.

Τα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά στην προσπάθεια μας να εξυπηρετηθούμε στο νοσοκομείο Χίου, ειδικά τον τελευταίο χρόνο λόγω πανδημίας είναι πολλά, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να χρειαστεί κάποιος να επιλέξει τον ένα ιδιώτη Νευρολόγο που υπάρχει στο νησί, ακόμα και για μία απλή συνταγογράφηση, είτε και να ταξιδεύουμε εκτός Χίου τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο για επανεξέταση, ώστε να αποφύγει την ταλαιπωρία. Ακόμα και για τις απαραίτητες ετήσιες ή έκτακτες απεικονιστικές εξετάσεις αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε σε εξωτερικά ιατρεία (επιβαρυνόμενοι την συμμετοχή εάν και εφόσον επίσης, υπάρχει η οικονομική δυνατότητα), για να αποφύγουμε την πολύμηνη αναμονή και να έχουμε μια άμεση απάντηση σε τυχόν επιδείνωση της κατάστασής μας.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε από τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια Β. και τον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη Β., ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2013 με σκοπό την ενημέρωση για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, την διάδοση πνεύματος αλληλεγγύης, την συμπαράσταση με την παροχή ψυχολογικής, ηθικής, υλικής υποστήριξης, υποστήριξης των δικαιωμάτων και την ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μελών, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου (ΣΑμΣΚΠ Χίου) είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ), μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου (ΠΟΑμεΑΒΑ) και μέλος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος με εκλεγμένους νόμιμους εκπροσώπους και με εκλεγμένο εκπρόσωπο στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμΕΑ).

Σχετικά Άρθρα