Αρβερέλ υπέρ Μενδώνη: Πού στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησής της; – Ο Λιγνάδης είχε τα προσόντα για Διευθυντής του Εθνικού

 Αρβερέλ υπέρ Μενδώνη: Πού στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησής της; – Ο Λιγνάδης είχε τα προσόντα για Διευθυντής του Εθνικού

Μια απρόσμενη σύμμαχο “βρήκε” η Λίνα Μενδώνη, στις “φωνές” που ακούγονται εναντίον της περί παραιτήσεως από υπουργός Πολιτισμού.

Η ακαδημαϊκός Ελένη Αρβελέρ, μίλησε στο iefimerida.gr διερωτάται χαρακτηριστικά «πού στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησης της κυρίας Λίνας Μενδώνη, της Υπουργού Πολιτισμού που ασκεί κατά τη γνώμη μου επαρκώς και επιτυχώς το πολυσχιδές έργο της;».

Κούγιας: Έκπληξη για μένα η δικογραφία για Λιγνάδη που παρέλαβα

Η δήλωση της Ελένης Αρβερέλ για την Λίνα Μενδώνη

«Η κοινωνία μας σήμερα υποφέρει από το αποτρόπαιο. Και ευτυχώς η Πολιτεία αντέδρασε, ενώ η Δικαιοσύνη ήδη εργάζεται γρήγορα και ψύχραιμα για την κάθαρση. Γιατί όμως να μην παίρναμε υπόψην και την επαγγελματική εμβέλεια και να μιλάμε μόνο για ανοίκειες διαγωγές που δεν ήταν ούτε μπορούσαν να είναι γνωστές; Ο Λιγνάδης είχε τυπικά τα προσόντα για να γίνει καλός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Γνωρίζω άριστα τη λειτουργία του Ιδρύματος, γιατί είχα την τιμή να προεδρεύσω του Δ.Σ. πάνω από μία δεκαετία∙ κι αυτό υπό πολλούς Υπουργούς Πολιτισμού, αρχίζοντας από την Μελίνα. Πού, λοιπόν, στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησης της κυρίας Λίνας Μενδώνη, της Υπουργού Πολιτισμού που ασκεί κατά τη γνώμη μου επαρκώς και επιτυχώς το πολυσχιδές έργο της;».

Χρήστος Σταθόπουλος