Γιατί το Μαξίμου δεν απέπεμψε την Μενδώνη- Αιχμές μόνο για “επικοινωνιακή αστοχία”

 Γιατί το Μαξίμου δεν απέπεμψε την Μενδώνη- Αιχμές μόνο για “επικοινωνιακή αστοχία”

Στο ερώτημα αν συμφωνεί η κυβέρνηση με την έκφραση της υπουργού Πολιτισμού για τον Δημήτρη Λιγνάδη ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, η κα Πελώνη είπε ότι η έκφραση αυτή είναι ατυχής, όπως και ο χειρισμός της υπόθεσης.

Ωστόσο είπε ότι η κυβέρνηση στηρίζει την κα Μενδώνη και πως είναι καλή υπουργός.

Ειδικότερα κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις Μενδώνη πως εξαπατήθηκε, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, απάντησε ότι: “Ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός όπως ήταν αυτός δεν συνιστά λόγο αποπομπής. Η κυβέρνηση στηρίζει την κ. Μενδώνη, είναι μία καλή υπουργός, με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του libre, παρά την θύελλα αντιδράσεων αξιολογήθηκε τελικά πως η παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού θα προκαλούσε μείζον πολιτικό κόστος, ενώ η Λίνα Μενδώνη μπορεί να αντιδρούσε “εν θερμώ” δημιουργώντας ακόμα σοβαρότερο πρόβλημα.

Στο πιο συγκεκριμένο ερώτημα του News 24/7 εάν η κ. Μενδώνη απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, η κ. Πελώνη απάντησε: “Ναι”.

Χαρακτήρισε επίσης ατυχή έκφραση της κ. Μενδώνη τη φράση “Ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος”, τονίζοντας πως αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη.

Η κ. Πελώνη προανήγγειλε επίσης ότι η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες για κώδικες δεοντολογίας και ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση, τις οποίες θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Όπως είχε γράψει το News24/7 δηλαδή, το Μαξίμου επιλέγει (σε αυτή τη φάση τουλάχιστον) να μην ωθήσει σε παραίτηση την κ. Μενδώνη, αλλά να την αδειάσει και ταυτόχρονα να προβεί σε θεσμικές κινήσεις, θελοντας να δείξει ότι αντιμετωπίζει συνολικα το ζήτημα.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση αντεπιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ για εκτροχιασμό του επιπέδου της συζήτησης γύρω από τη σεξουαλική κακοποίηση και τους βιασμούς ανηλίκων: Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη ζητήσει συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη “για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου”, γιατί όπως είπε: “Ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε.”

Ο Τσίπρας να πει εάν συμφωνεί με το hashtag #ΝΔπαιδεραστές

Η κ. Πελώνη κατηγόρησε μάλιστα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επέλεξαν τον κατήφορο της χυδαιότητας, έκανε λόγο για οχετό μηνυμάτων από κουκουλοφόρους του διαδικτύου το Σαββατοκύριακο και κατέληξε πως η συζήτηση στη Βουλή έχει το νόημα να τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας και να πει εάν τα αποκηρύσσει όλα αυτά ή εάν συμφωνεί με το hashtag #ΝΔπαιδεραστές.

Στο ερώτημα εάν τελικά η παραίτηση Λιγνάδη υπεβλήθη αυτοβούλως ή ζητήθηκε όπως δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, η κ. Πελώνη επέλεξε να εστιάσει στο γεγονός πως όταν ο σκηνοθέτης και ηθοποιός υπέβαλε την παραίτηση του στις 6 Φεβρουαρίου έγινε αμέσως αποδεκτή.

Με πληροφορίες από το news247.gr

Παναγιώτης Δρίβας