“Μενδώνη παραιτήσου” – Συγκέντρωση καλλιτεχνών έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού (vid)

 “Μενδώνη παραιτήσου” – Συγκέντρωση καλλιτεχνών έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού (vid)

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος πραγματοποιεί διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στο κτήριο της οδούς Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια κι έχει ανοίξει πανό με το οποίο ζητά την παραίτηση της υπουργού.

«Είμαστε εδώ γιατί εδώ και τρεις εβδομάδες παρακολουθύμε καθημερινά τους ανθρώπους που έχουν υποστεί τα φαινόμενα βίας να μιλούν είτε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις είτε στον εισαγγελέα είτε στα social media. Είμαστε εδώ γιατί εδώ και τρεις εβδομάδες τόσο η υπουργός Πολιτισμού όσο ο πρωθυπουργός κωφεύουν. Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε “Μενδώνη παραιτήσου”. Δεν χρειάζεται ο πολιτισμός άλλους υπουργούς σαν την Μενδώνη» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΘΑ Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου.

Πρόκειται στην ουσία για μία ακόμη φωνή που ζητά την παραίτηση της υπουργού, καθώς τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν πολλές τοποθετήσεις από ηθοποιούς με το ίδιο αίτημα, αναφέροντας μετά τη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής ότι αν η υπουργός ήξερε για τις πράξεις που κατηγορείται ο Δ. Λιγνάδης λειτούργησε εγκληματικά, ενώ αν δεν ήξερε επέδειξε παροιμιώδη ανικανότητα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι εκείνα των ηθοποιών Αντώνη Καφετζόπουλου, Χάρη Τζωρτζάκη, Γιώργου Πατσαλάκη και Γιάννη Στάνκογλου.

Σε αντίστοιχο πνεύμα κινήθηκε και η ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, το οποίο αναφέρει ότι δεν ξέρει «αν η παραίτηση μια Υπουργού ή σύσσωμης της Κυβέρνησης είναι αρκετή για να καθαρίσει η κοινωνία από τις αποκαλύψεις κυκλωμάτων που εμπλέκουν ακόμα και προσφυγόπουλα σε σεξουαλική εκμετάλλευση», ξέρει όμως «περίτρανα και αναντίρρητα πως, τη στιγμή αυτή, οι ηθοποιοί είναι μόνοι τους και αβοήθητοι.»

Σημειώνεται ακόμη ότι για πρώτη φορά βλέπουμε να τάσσονται ανοιχτά υπέρ της παραίτησης υπουργού και φορείς του πολιτισμού, με το ΔΣ μάλιστα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης να παίρνει ομόφωνη απόφαση για δημόσια επιστολή διαμαρτυρίας, ζητώντας από την κ. Μενδώνη να δείξει το ελάχιστο δείγμα ευαισθησίας.
Τέλος, έμπρακτα θέση για τις εξελίξεις πήρε και ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός Θανάσης Παπαγεωργίου, ο οποίος δήλωσε ότι αποσύρει την αίτηση του για επιχορήγηση του Θεάτρου «Στοά» ξεκαθαρίζοντας πως «μετά από πενήντα χρόνια έντιμου και εξαντλητικού αγώνα για ένα καλύτερο θέατρο, αισθάνεται ότι προδίδει τον αγώνα του» αν τη δεχτεί.

Πηγή: avgi.gr

Σχετικά Άρθρα