“Επιχείρηση αποκαθήλωσης” Μενδώνη – Ένα, ένα τα στελέχη της ΝΔ ζητούν παραίτηση ή αφήνουν αιχμές (vid)

 “Επιχείρηση αποκαθήλωσης” Μενδώνη – Ένα, ένα τα στελέχη της ΝΔ ζητούν παραίτηση ή αφήνουν αιχμές (vid)

Αφόρητες είναι πλέον οι πιέσεις για την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη από τη στιγμή των αποκαλύψεων της πολύκροτης υπόθεσης Λιγνάδη, την παραδειγματική καθυστέρηση που έδωσε έναυσμα στη αντιπολίτευση να μιλά για συγκάλυψη αλλά και την συνέντευξη τύπου, με αφορμή την οποία φούντωσαν οι αντιδράσεις.

Οι καλλιτέχνες με παρέμβαση τους στο Υπουργείου Πολιτισμού έχουν αναρτήσει πανό ζητώντας την παραίτηση της κ. Μενδώνη, ενώ στελέχη της ΝΔ αρχίζουν πλέον ανοιχτά να πιέζουν προς αυτήν την κατεύθυνση όπως σας ενημέρωνε σε προωινό ρεπορτάζ το libre.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Γιατρομανωλάκης αναλαμβάνει την υπόθεση Λιγνάδη – Αφόρητες πιέσεις στη Μενδώνη με πρώτες δημόσιες βολές εκ των έσω

Το χορό άνοιξε η Ελίζα Βόζεμπεργκ η οποία με δηλώσεις της στο ραδιόφωνο “Πρώτο Θέμα” είπε:

  • «Πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων».

Ο ίδια διευκρίνισε ότι δεν επιρρίπτει στην υπουργό Πολιτισμού ούτε απόπειρα συγκάλυψης, ούτε ότι γνώριζε εκ των προτέρων για τις πράξεις του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Σημείωσε, όμως, ότι η Λίνα Μενδώνη πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων, είτε ξεγελάστηκε, είτε εξαπατήθηκε όπως χαρακτηριστικά είπε. Δεν είναι ευθύνη του πρωθυπουργού, αλλά του εκάστοτε υπουργού η επιλογή προσώπων, τόνισε η ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ότι ο Πολιτισμός είναι η βιτρίνα της χώρας.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και όσους στοχοποιούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι είναι αδιανόητο να τολμούν με θρασύτητα να στρέφονται κατά του προσώπου του πρωθυπουργού.

«Ένας Κυριάκος Μητσοτάκης που αν μη τι άλλο κανένας δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι είναι ένας άριστος οικογενειάρχης και πατέρας και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δεχθεί ότι υπάρχει κάποιος στην κυβερνητική δομή να κάνει αυτά τα αίσχη, δεν υπάρχει περίπτωση να γνώριζε, ούτε να φανταστεί κάτι τέτοιο», είπε η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι το νομικό πλαίσιο για τους βιασμούς ανηλίκων είναι ήπιο και χρειάζεται να αυστηροποιηθεί και κάλεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης να δεί εκ νέου το θέμα της παραγραφής.

Για το θέμα ρωτήθηκε Νίκος Ρωμανός, ο αναπληρωτής γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μίλησε στο OPEN TV. Ο κ. Ρωμανός απάντησε ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας.

Βολές και από Πλεύρη

Βολές όμως εξαπέλυσε και ο Θάνος Πλεύρης ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξαπέλυσε βολές εναντίον της κ. Μενδώνη, αναφρικά με τη δήλωση ότι “ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος” και ότι εξαπατήθηκε.

“Την επικινδυνότητα θα την κρίνουν τα  δικαστήρια δεν την κρίνει η πολιτική ηγεσία” είπε ο κ. Πλεύρης ενώ πρόσθεσε ότι κατά την άποψή του δεν νοείται να λέει “εξαπατήθηκα”.

Σήμερα αναμένεται η αντίδραση του Μαξίμου, μετά τον καταιγισμό αντιδράσεων και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που θα πραγματοποιηθεί από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, η κυβέρνηση θα στηρίξει την υπουργό Πολιτισμού.

«Δεν υπάρχει ζήτημα παραίτησης Μενδώνη. Δεν συγκάλυψε τίποτα για να της ζητηθούν ευθύνες».

Με αυτόν τον σαφή τρόπο απαντούν κυβερνητικές πηγές, από την Παρασκευή ως σήμερα, στο επίμονο δημοσιογραφικό ερώτημα αν υπάρχει «θέμα Μενδώνη», μετά την δημόσια τοποθέτησή της, κατά την οποία δήλωσε ότι «εξαπατήθηκε» από τον Δημήτρη Λιγνάδη και ότι τον θεωρεί έναν «επικίνδυνο άνθρωπο».

Ωστόσο, στο κυβερνητικό επιτελείο υπήρξε δυσφορία για τους χαρακτηρισμούς που έκανε η Λίνα Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη, τόσο στην αναφορά περί «εξαπάτησης» που έδωσε πάτημα για σαρωτική πολιτική κριτική, όσο και στον χαρακτηρισμό του σκηνοθέτη ως «επικίνδυνου ανθρώπου», πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Σχετικά Άρθρα