Κλιμακώνονται οι πιέσεις του καλλιτεχνικού κόσμου και της αντιπολίτευσης στην Μενδώνη για συγκάλυψη στην υπόθεση Λιγνάδη

 Κλιμακώνονται οι πιέσεις του καλλιτεχνικού κόσμου και της αντιπολίτευσης στην Μενδώνη για συγκάλυψη στην υπόθεση Λιγνάδη

Σε δεινή θέση βρίσκεται η υπουργός Πολιτισμού μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για τον μέχρι πρότινος καλλιτεχνικό διευθυντή Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη. Η Λίνα Μενδώνη με μια τυπική ανακοίνωση, ανάλογη με εκείνη που έκανε αποδεκτή την παραίτηση Λιγνάδη, ανακοίνωσε πως στις 12 το μεσημέρι μέσω τηλεδιάσκεψης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στο θέμα για το οποίο θα μιλήσει.

Του Σωτήρη Ευσταθίου

Μία κίνηση που πυροδότησε μια σειρά από σενάρια ακόμη και για την παραίτηση της, ωστόσο σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αυτό το σενάριο συγκεντρώνει από ελάχιστες ως μηδαμινές πιθανότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στροφή 180 μοιρών από την Μενδώνη – “Αδειάζει” τον Λιγνάδη: “Μας εξαπάτησε, από τις καταγγελίες φαίνεται ότι είναι επικίνδυνος”

  • Το βέβαιο είναι πως μετά από 11 ημέρες σιωπής με την κοινή γνώμη να είναι συγκλονισμένη από τις από τις καταγγελίες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, η υπουργός Πολιτισμού αποφάσισε να δώσει εξηγήσεις για την στάση που κράτησε όλο αυτό το διάστημα καθώς η τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε ήταν στις 8 Φεβρουαρίου στο Mega, δηλαδή δύο ημέρες μετά την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Παρά το γεγονός πως έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλλε ο Δημήτρης Λιγνάδης για λόγους ευθιξίας (!)  εντούτοις μέχρι στιγμής δεν έχει πει το παραμικρό για τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Εκτός και αν η ίδια τον εξανάγκασε σε παραίτηση μετά τον θόρυβο που άρχισε να δημιουργείται.

Πάντως εκείνες τις ημέρες που το διαδίκτυο είχε πάρει «φωτιά» από πληροφορίες περί πιθανής παραίτηση Λιγνάδη τόσο η ίδια όσο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου το διέψευδαν κατηγορηματικά. Μετά όμως από 48ώρες αναγκάστηκαν να το παραδεχθούν.

Ωστόσο στην συνέχεια η Λίνα Μενδώνη στις μετρημένες του ενός χεριού συνεντεύξεις που παραχώρησε σε δημοσιογράφους που γνωριζόντουσαν από την περίοδο που κάλυπταν ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ, υποστήριζε πως δεν υπήρχε καμία επώνυμη καταγγελία εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όλα αυτά βέβαια ίσχυαν μέχρι πριν από μερικές ημέρες, καθώς και μήνυση υπήρξε αλλά και δημόσια καταγγελία έγινε από τον Βασίλη που σε ηλικία μόλις 15 ετών κακοποιήθηκε από τον γνωστό σκηνοθέτη.

  • «Λείπω πολλά χρόνια στο Λονδίνο και γύρισα στην Ελλάδα. Θα γύριζα τη γη και τον ουρανό για να κάνω αυτή τη μήνυση. Ήθελα να εκπροσωπηθώ από έναν δικηγόρο και όχι να το καταγγείλω στα social media» δήλωσε στον Alpha. Πιθανότατα να είναι και αυτός ο λόγος που ανάγκασε την Λίνα Μενδώνη να δώσει με καθυστέρηση απαντήσεις για τα όλα όσα γνωρίζει και γιατί δεν κινήθηκε νωρίτερα.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει από την πρώτη στιγμή ψηλά στην αντιπολιτευτική του ατζέντα το επίμαχο ζήτημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση με ηθοποιούς ζήτησε για ακόμη μια φορά την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού και καταλόγισε πολιτική και ηθική ευθύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση Λιγνάδη.

  • «Ενάμιση χρόνο ο Μητσοτάκης έχει αδειάσει τους μισούς υπουργούς φόρα παρτίδα. Είναι η πρώτη φορά που μία υπουργός αδειάζει τον κύριο Μητσοτάκη. Η Μενδώνη είπε ότι δεν τον ήξερε. Φορτώνει τις ευθύνες στον Μητσοτάκη. Άρα την ηθική και πολιτική ευθύνη της όποιας συγκάλυψης την έχει ο επιτελάρχης του επιτελικού κράτους και όχι η κυρία Μενδώνη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχολιάζοντας τα περί «προσωπικών λόγων» που ανέφερε στην επιστολή παραίτησης του ο Δημήτρης Λιγνάδης και αποδέχθηκε η Λίνα Μενδώνη και στην συνέχεια αναφέρθηκε σε αυτό ο Χρήστος Ταραντίλης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε «είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Δεν είναι προσωπικοί οι λόγοι όταν υπάρχουν καταγγελίες που αφορούν βιασμό, αποπλάνηση, παιδοφιλία».

Σχετικά Άρθρα