Μαξίμου για την υπόθεση Λιγνάδη:”Ο πρωθυπουργός τον γνώριζε μόνο από τις παραστάσεις”

 Μαξίμου για την υπόθεση Λιγνάδη:”Ο πρωθυπουργός τον γνώριζε μόνο από τις παραστάσεις”

Με αφορμή τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση Λιγνάδη σε συνέντευξή του το Μέγαρο Μαξίμου επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί να δώσει κομματική χροιά στα όσα έρχονται στο φως.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου:

«Είναι πραγματικά χυδαίο να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να εκμεταλλευθεί όσα σοκαριστικά έρχονται στο φως, δίνοντας τους κομματικό χρώμα. Ζήτησε κανείς ευθύνες από τον κ. Τσίπρα για τον κ.Χαϊκάλη που με την υπογραφή του τον διόρισε Υπουργό; Του ζήτησε ευθύνες για τον κ.Κιμούλη που η κυβέρνησή του διόρισε σε θέσεις ευθύνης;

Ευθύνες του ζητήθηκαν για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, που όχι μόνο την γνώριζε αλλά προσπάθησε εγγράφως να την συγκαλύψει», αναφέρει χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτει:

Τσίπρας για υπόθεση Λιγνάδη: Μητσοτάκης-Μενδώνη συγκάλυψαν, η υπουργός Πολιτισμού επέλεξε να αυτογελοιοποιηθεί

«Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει επίσης, άλλο ένα μεγάλο ψέμα: ότι ο κ.Λιγνάδης ήταν προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε τον κ. Λιγνάδη μόνο από θεατρικές παραστάσεις του, που είχε παρακολουθήσει. Τελεία.

Η κυβέρνηση ήταν εκείνη που μέσω της ημερίδας με θέμα «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», ενθάρρυνε τα πρώτα στόματα να ανοίξουν. Ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των θυμάτων της κακοποίησης.

Είναι κρίμα, μια υπόθεση που θα έπρεπε να βρίσκει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο να επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να την μετατρέψει σε αντιπολιτευτικό δηλητήριο. Σε κάθε περίπτωση η πρόσκληση του Πρωθυπουργού στις πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα παραμένει. Και δεν θα επανερχόμασταν με ανακοίνωση, αν ο κ. Τσίπρας δεν επέμενε να δώσει στις ανατριχιαστικές υποθέσεις που αποκαλύπτονται, κομματικό χρώμα».

Μανώλης Δράκος