Η “γραμμή” Λιγνάδη και η απάντηση στην Μενδώνη: Εξεπλάγην από την υπουργό, αν είμαι επικίνδυνος θα το αποφασίσουν οι Αρχές

 Η “γραμμή” Λιγνάδη και η απάντηση στην Μενδώνη: Εξεπλάγην από την υπουργό, αν είμαι επικίνδυνος θα το αποφασίσουν οι Αρχές

Για τα όσα ανέφερε η υπουργός πολιτισμού Λίνας Μενδώνη μίλησε για πρώτη φορά στο Mega o  ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης  στο Mega.

«Εάν είμαι επικίνδυνος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω οτι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί» δήλωσε.

Μάλιστα, έκανε λόγο και για λαϊκό δικαστήριο εις βάρος του.

«Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Φωτιές” άναψε η συνέντευξη Μενδώνη για Λιγνάδη – Νέες αποκαλύψεις για “μαχαιρώματα από γονείς” – Τουμασάτου στο libre: Είναι λάτρης της καρέκλας

Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ: “Μνημείο δειλίας και απάτης η συνέντευξη Μενδώνη”- Πολιτική σύγκρουση για την υπόθεση Λιγνάδη

Στροφή 180 μοιρών από την Μενδώνη – “Αδειάζει” τον Λιγνάδη: “Μας εξαπάτησε, από τις καταγγελίες φαίνεται ότι είναι επικίνδυνος”

H Λίνα Μενδώνη η οποία το πρωί της Παρασκευής στη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη είπε:

  • «Προσωπικός μου φίλος ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ. Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019. Ο Λιγνάδης έχει μια σχέση αδιάλειπτη με το Εθνικό Θέατρο» και πρόσθεσε: ««Η πρωταγωνίστρια του στους Πέρσες ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου. Τότε δεν είδα ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα».

Η απάντηση του Δημήτρη Λιγνάδη ήρθε μέσω της εκπομπής «Live News» του Mega.

  • «Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα απ’ όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη επαρκέστατη και άψογη στη δουλειά της» ανέφερε στην αρχή της απάντησης του και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, εάν το είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να το περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

Νέα απάντηση Λιγνάδη

Η απάντηση του Δημήτρη Λιγνάδη μέσω του News 24/7, ήταν η εξής:
“Εξεπλάγην σήμερα με τη διατύπωση που έκανε η υπουργός για το άτομό μου. Είναι λίγο περίεργο που προδικάζεται ο χαρακτηρισμός για ένα άτομο με αυτό τον τρόπο, το αν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος ή όχι δεν μπορεί να το κρίνει κανείς μας παρά μόνο τα αρμόδια θεσμικά όργανα και σίγουρα όχι κάποιο λαϊκό δικαστήριο”.

Σημειώνεται πως ο ίδιος ο Δ. Λιγνάδης απέφυγε να απαντήσει σχετικά με τη δήλωση της υπουργού Πολιτισμού πως δεν είναι προσωπικός της φίλος.

Συγκεκριμένα, η υπουργός είπε: “Ο Δημήτρης Λιγνάδης δικός μου προσωπικός φίλος δεν υπήρξε ποτέ. Είχαμε μια τηλεφωνική συνομιλία το 2014 και τον ξαναείδα όπως οι περισσότεροι στην παράστασή του το 2018 όπου τον συνεχάρη και τίποτε περισσότερο” τόνισε η κυρία Μενδώνη ενώ έσπευσε να δώσει διευκρινήσεις και για τη σχέση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:

“Ακούγονται ψέμματα και διαστρεβλώσεις. Κάποιοι απομονώνουν φράσεις για να δημιουργήσουν fake news. Ακούστηκε ότι ο Λιγνάδης είναι προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού και ότι του έκανε και μαθήματα ορθοφωνίας. Ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τον κ. Λιγνάδη προσωπικά, αυτά προκύπτουν από κάποιους που έχουν την ανάγκη για μυθεύματα. Ας βρουν μια φωτογραφία, έναν μάρτυρα ότι κάναμε προσωπική παρέα με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Δεν θα βρουν τίποτα”.

Σημειώνεται πως η αρμόδια υπουργός κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για σεξουαλική βία από πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου.

Έντονη είναι πάντως η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τις καταγγελίες εναντίον του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υποστηρίζουν ότι δεν καλύπτονται από τις δηλώσεις Μενδώνη – Μητσοτάκη, ενώ κάνουν λόγο για συγκάλυψη.

Πλέον, από την κυβέρνηση προαναγγέλεται η αλλαγή του νομικού πλαισίου γύρω από την παραγραφή τέτοιων αδικημάτων.