Αιμίλιος Χειλάκης: “Δεν είναι θεατράνθρωποι, είναι ανασφαλείς συμπλεγματικοί που εκτονώνουν την αδυναμία τους”

 Αιμίλιος Χειλάκης: “Δεν είναι θεατράνθρωποι, είναι ανασφαλείς συμπλεγματικοί που εκτονώνουν την αδυναμία τους”

“Σε ό,τι αφορά στις σεξουαλικές ορέξεις του καθενός δεν χρήζει μόνο καταγγελίας αλλά και ψυχιάτρου. Βέβαια θέλω πάντα να κρατάω το τεκμήριο της αθωότητας. Αυτή η κυβέρνηση όμως έχει πελατεία την εκκλησία, όχι το θέατρο.” δήλωσε ο Αιμίλιος Χειλάκης

Τα πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν στον χώρο των παραστατικών τεχνών, όπως η χιονοστιβάδα των καταγγελιών περί σωματικής, λεκτικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής βίας στον χώρο των τεχνών βρέθηκαν στο επίκεντρο της διαδικτυακής συζήτησης με θέμα «Οι ηθοποιοί στον καιρό του covid-19 και του #metoo» στην οποία έλαβε μέρος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Αποτέλεσμα εικόνας για αιμιλιος χειλακης #MeToo

Στη διαδικτυακή εκδήλωση μίλησαν οι ηθοποιοί Σπύρος Μπιμπίλας (πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών), Μαριάννα Τουμασάτου, Γιάννης Στάνκογλου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τσανακλίδου, Αιμίλιος Χειλάκης, Κλέλια Ρένεση, Μαρία Κανελοπούλου, Γιώτα Αργυροπούλου και Όμηρος Πουλάκης.

Ανάμεσα στις τοποθετήσεις που ξεχώρισαν ήταν αυτή του ηθοποιού Αιμίλιου Χειλάκη, ο οποίος επέστρεψε στις μνήμες των χρόνων του στη δραματική σχολή και της ψυχολογικής βίας των καθηγητών προς τους μαθητές. «Όταν τελείωσα τη σχολή είπα ότι δε θέλω να ξαναδώ ποτέ αυτούς τους ανθρώπους. Όμως αυτή η τακτική συνεχιζόταν και στις πρώτες παραστάσεις με θιασάρχες παλιότερους. Προσβλητικοί, δεσποτικοί, βίαιοι. Νομίζαμε ότι χρειάζεται αυτή η βία, χρειάζεται αυτό το μαστίγιο» είπε.

«Διαβάζω τις εφημερίδες να τους αποκαλούν “θεατράνθρωπους”. Όχι δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι του θεάτρου. Αυτοί είναι ανασφαλείς συμπλεγματικοί που βρήκαν τρόπο να εκτονώνουν την αδυναμία τους. Εμείς πρέπει να διαφημίσουμε τους “Γιάννη Μπέζους” αυτής της δουλειάς. Τους “Τάνια Τσανακλίδου” αυτής της δουλειάς. Να πούμε ότι οι περισσότεροι από τη γενιά μας δεν ακολουθούν αυτές τις κακές πρακτικές. Και σε ό,τι αφορά στις σεξουαλικές ορέξεις του καθενός δεν χρήζει μόνο καταγγελίας αλλά και ψυχιάτρου. Βέβαια θέλω πάντα να κρατάω το τεκμήριο της αθωότητας. Αυτή η κυβέρνηση όμως έχει πελατεία την εκκλησία, όχι το θέατρο.»

Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις Σύψα ότι «είμαστε μη απαραίτητες δομές» και τόνισε «ότι δεν χρειαζόμαστε κομματικά στελέχη, χρειαζόμαστε ανθρώπους που ξέρουν τι να κάνουν».

Όσα είπε ο Αιμίλιος Χειλάκης στο 1.08.23 (εδώ)

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Άρθρα