Τσελίκ: “Τα όνειρα των Ελλήνων θα γίνουν εφιάλτες”

 Τσελίκ: “Τα όνειρα των Ελλήνων θα γίνουν εφιάλτες”

Επίθεση στην Ελλάδα και στην Κύπρο έκανε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν (ΑKP), Ομέρ Τσελίκ, με αφορμή τη διοργάνωση του «Φόρουμ Φιλίας».

Ο τούρκος αξιωματούχος, αφού αναφέρθηκε στις διερευνητικές επαφές και τόνισε πως είναι ένα σημαντικό βήμα, αμέσως μετά κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Οι δηλώσεις που έκανε εκεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δεν έχουν σχέση με κάποια φιλία, είναι μια προσέγγιση που δημιουργεί κλίμα εχθρότητας εναντίον της Τουρκίας υπό τον μανδύα της φιλίας» τόνισε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Οι πρέσβεις κάνουν χιούμορ με την “Μήδεια”- Ο Φινλανδός με… μαγιό και ο Νορβηγός κάνει… σκι στη Φιλοθέη- Η ανάρτηση Πάϊατ και τα σχόλια Βρετανού και Ρώσου

Ο Τσελίκ επιτέθηκε στην Ελλάδα επειδή δεν κάλεσε την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους στο συγκεκριμένο φόρουμ. «Κάλεσαν άλλες χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία. Αν η Ελλάδα και οι Eλληνοκύπριοι κάνουν όνειρα πως θα ενεργοποιήσουν τις μαξιμαλιστικές τους θέσεις, εγγυόμαστε πως αυτά τα όνειρα θα γίνουν εφιάλτες. Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν τα όνειρα αυτά, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα βήμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Τσελίκ κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα και τη Frontex πως «βυθίζουν τα πλοία των μεταναστών και των προσφύγων ή τους προωθούν στην Τουρκία και η βίαια αυτή συμπεριφορά αυξάνεται».

Μανώλης Δράκος