Λαγούτης, Χρανιώτης, Αθανασίου ζητούν παραίτηση Μενδώνη – Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την εκκωφαντική σιωπή στην υπόθεση Λιγνάδη (vid)

 Λαγούτης, Χρανιώτης, Αθανασίου ζητούν παραίτηση Μενδώνη – Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την εκκωφαντική σιωπή στην υπόθεση Λιγνάδη (vid)

Την ώρα που ανοίγει και επίσημα ο εισαγγελικός φάκελος για την υπόθεση των καταγγελιών στο χώρο του Θεάτρου, φουντώνουν οι φωνές των καλλιτεχνών που ζητούν την παραίτηση Μενδώνη. Στο επίκεντρο των αντιδράσεων βρίσκεται η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με αφορμή την εκκωφαντική σιωπή της στην υπόθεση Λιγνάδη και του Εθνικού Θεάτρου. Σήμερα τρεις ηθοποιοί ζήτησαν ευθέως την παραίτηση Μενδώνη. Πρόκειται για τους ηθοποιούς Μάριο Αθανασίου, Κώστα Χρανιώτη και Πέτρο Λαγούτη. Παράλληλα προωθείται η πρωτοβουλία #nomoremendoni ζητώντας επίσης την αποχώρηση της υπουργού.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα, οι τρεις ηθοποιοί τόνισαν πως η κ. Μενδώνη αντί να αναλάβει τις ευθύνες της ως υπουργός μπροστά στο κύμα των καταγγελιών και των αποκαλύψεων που αφορούν το Εθνικό Θέατρο, σιωπά και δεν υποστηρίζει την ανάγκη να προχωρήσει η έρευνα ώστε να υπάρξει απονομή δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περιγραφές που σοκάρουν από τον Βασίλη για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη: Με βίαζε από τα 15 για τέσσερα χρόνια (vid)

«Αισθανθήκαμε ότι μείναμε απροστάτευτοι», τόνισε ο Πέτρος Λαγούτης. «Η υπουργός δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Είναι πολύ βαριά η φανέλα στο υπουργείο Πολιτισμού», επισήμανε και πρόσθεσε ότι η κ. Μενδώνη δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Επιπλέον, σημείωσε πως μετά τις καταγγελίες για τον Δ. Λιγνάδη, η κ. Μενδώνη σιώπησε αντί να βγει μπροστά, όπως έχει ευθύνη, όπως υπογράμμισε.

Επιπλέον, σημείωσε πως τα περιστατικά που αφορούν τον Δ. Λιγνάδη και την αποπομπή του για ανάρμοστη συμπεριφορά από θεατρική σχολή κατά το πρόσφατο παρελθόν είναι γνωστά και η κ. Μένδώνη, η οποία τότε ήταν γενική γραμματέας στο υπουργείο Πολιτισμού (περίοδος 2012-’13), όφειλε να τα γνωρίζει. Ακόμα, τόνισε πως ακόμα κι αν δεν γνώριζε αυτά που συνέβησαν τότε, οφείλει τώρα να πάρει θέση για όλες τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Μπροστά στο κύμα των αποκαλύψεων, η κ. Μενδώνη είναι αμέτοχη. «Εμείς είμαστε φοβισμένοι», επισήμανε ο Μάριος Αθανασίου, και πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε την Πολιτεία για να προχωρήσει αυτή η ιστορία της απαραίτητης “κάθαρσης” στον χώρο του θεάτρου». Επιπλέον, σημείωσε πως τα αντανακλαστικά που επέδειξε η Πολιτεία μετά τις καταγγελίες της Σ. Μπεκατώρου δεν έχουν καμία σχέση με την αδράνεια που επιδεικνύει για τα αντίστοιχα τεκταινόμενα στον καλλιτεχνικό χώρο.

Μιλώντας για τη Λ. Μενδώνη, ο Γιώργος Χρανιώτης τόνισε: «Ή γνώριζε, το οποίο την καθιστά εγκληματία, ή δεν γνώριζε, το οποίο την καθιστά ανεπαρκή». Κατόπιν, ο Γ. Χρανιώτης διάβασε κείμενο, του οποίου τον συντάκτη δεν ανέφερε, το οποίο ζητά την παραίτηση της κ. Μενδώνη.

Επιπλέον, σημείωσε ότι η κ. Μενδώνη έχει κάνει μια σειρά από λάθη κατά τη θητεία της ως υπουργός Πολιτισμού, τα οποία οφείλει να τα παραδεχτεί και να ζητήσει συγγνώμη.

Με μια δημοσίευση – ποταμό η γνωστή ηθοποιός Κλέλια Ρενέση τοποθετείται με αφορμή τις καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της υπουργού Πολιτισμού και του πρωθυπουργού. Τους κατηγορεί ως «το παρεάκι που τάιζε τα τέρατα με τον φόβο κ τα όνειρα μας».

Στο Instagram η ηθοποιός μιλά για «μια κυβέρνηση προπαγάνδας, έχει κάνει όλο το Έθνος τσιφλίκι της, διορίζοντας όλους τους δικούς τους σε θέσεις κλειδιά, και δεν έχει καν την «τσίπα» να υποδυθεί́ τη δημοκρατική της υπόσταση».

Και συνεχίζει: «Ευθαρσώς επιβάλει τον ένα νόμο μετά τον άλλο, κ δεν ιδρώνει τ αφτί τους. Όσο για την απάντηση “επικοινωνιακό τρικ” του πρωθυπουργού στην Ζέτα Δούκα είδαμε όλοι πόσο σοβαρά έλαβε υπόψιν τα αιτήματα της-μας.

Δεν έχουν κάνει την παραμικρή ενεργεία για να διευκολύνουν τον αγώνα των θυμάτων, μια εισαγγελία σε πλήρη ύπνωση, μια ομίχλη κ σιγή από το Μαξίμου, κ το καζάνι βράζει.

Η Μενδώνη είναι απλά το περιτύλιγμα. Μέσα είναι η φωλιά με τα σκουλήκια. Μην με παρεξηγείτε. Κατανοώ́ την χρησιμότητα των σκουληκιών στον κύκλο της ζωής. Αλλά θα γίνω τροφή τους μετά θάνατον» προσθέτει με νόημα, η Κλέλια Ρένεση.

«Ένα κράτος “πρόνοιας” που βιάζει συστηματικά τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, την μια εκμεταλλευόμενοι την πανδημία, την άλλη εξαγοράζοντας τα ΜΜΕ, την παράλλη απλά επειδή «μπορεί» μη κρατώντας καν τα προσχήματα.

Βιτρίνες- αρμόδιοι- εισαγγελείς- βουλευτές- πρωθυπουργός -δημοσιογράφοι- ΜΜΕ, θα σας θυμάται η ιστορία ως “το παρεάκι που τάιζε τα τέρατα με τον φόβο κ τα όνειρα μας”.. κ αυτήν την ιστορία θα την πούμε στα παιδιά μας, κ αυτά στα δικά τους παιδιά.

Από αυτό το σκάνδαλο δεν θα γλυτώσετε, όσο κ αν κάνετε την ανήξερη παιδούλα. Μην ξεχνάτε, ο χαμένος τα παίρνει όλα.» καταλήγει η ηθοποιός.

Σχετικά Άρθρα