Αιχμές από Φον Ντερ Λάιεν κατά του Sputnik-V: “Γιατί η Ρωσία το εξάγει και δεν το χρησιμοποιεί;”

 Αιχμές από Φον Ντερ Λάιεν κατά του Sputnik-V: “Γιατί η Ρωσία το εξάγει και δεν το χρησιμοποιεί;”

Εμφανώς εκνευρισμένη από τις αντιδράσεις των Γερμανών για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επιχείρησε ολομέτωπη επίθεση στην Ρωσία για την διάθεση του εμβολίου της στο εξωτερικό.

Η πρόεδρος της Κομισιόν αναρωτήθηκε για ποιον λόγο η Ρωσία προσφέρει το Sputnik V σε χώρες ανά τον κόσμο, όταν ο δικός της πληθυσμός έχει ανάγκη εμβολιασμού.

«Συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο η Ρωσία προσφέρει, θεωρητικά, εκατομμύρια και εκατομμύρια δόσεις, ενώ δεν προοδεύει επαρκώς στον εμβολιασμού του δικού της πληθυσμού», είπε. «Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί».

Μπουρδούμης προς Μενδώνη: “Ψεύδεστε φρικτά για τον Λιγνάδη”

«Αν κοιτάξουμε μπροστά και υποθέσουμε ότι πρέπει να επεξεργαστούμε τα εμβόλια για να τα βελτιώσουμε ή για να τα φτάσουμε στο επόμενο επίπεδο ώστε να έχουμε ένα εμβόλιο που θα μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μελλοντική παραλλαγή, χρειαζόμαστε, φυσικά, νέο συμβόλαιο», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες. «Έχουμε καλές εμπειρίες με τους περισσότερους κατασκευαστές με τους οποίους έχουμε συμβόλαια, άρα το φυσικό είναι να συνεχίσουμε εντός του πλαισίου που έχουμε», πρόσθεσε.