“Λάβρος” ο Πατούλης κατά του ΔΕΔΔΗΕ για το μπλακ άουτ σε 250.000 σπίτια- “Πινγκ πονγκ” ευθυνών και χάος με τις αρμοδιότητες- Διαφωνία Βορίδη

 “Λάβρος” ο Πατούλης κατά του ΔΕΔΔΗΕ για το μπλακ άουτ σε 250.000 σπίτια- “Πινγκ πονγκ” ευθυνών και χάος με τις αρμοδιότητες- Διαφωνία Βορίδη

“Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει την ευθύνη να δράσει προληπτικά; Ο αρμόδιος φορέας της ΔΕΗ έχει την ευθύνη για να συντηρεί τα ηλεκτροφόρα καλώδια, έχει την ευθύνη της συντήρησης. Κανείς άλλος δεν μπορεί να κόψει τα κλαδιά, εάν είναι κάποιος άσχετος μπορεί να έχει συνέπειες. Η συντήρηση είναι…ΔΕΔΔΗΕ. Όταν ως δήμαρχος Αμαρουσίου κάναμε κλαδέματα, όταν ειδοποιούσαμε τον ΔΕΔΔΗΕ ερχόταν στην καλύτερη περίπτωση σε τρεις ή τέσσερις μήνες. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους”, τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στον Real fm.

“Υπάρχει ο συντονισμός της ΓΓΠΠ, εδώ έρχεται ο συντονισμός διαφόρων φορέων”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Αnt1, επέρριψε τις ευθύνες στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Υποστήριξε πως οι δήμοι έπρεπε να είχαν λειτουργήσει προληπτικά.

“Ο κ. Βορίδης σωστά είπε, αλλά άλλο πράγμα το κλαδεύω και άλλο πράγμα κόβω δένδρα κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Η τοπική αυτοδιοίκηση κατ΄ επανάληψη απευθύνεται στον ΔΕΔΔΗΕ και εκεί, διαχρονικά, σας το λέω καθαρά, υπάρχει πρόβλημα”, τόνισε ο κ. Πατούλης.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων (τεχνικών) στον ΔΕΔΔΗΕ Κώστας Μανιάτης τόνισε πως δεν κλήθηκαν από τους δήμους. “Ο κ. Μανιάτης θα έπρεπε να ξέρει πως ο ΔΕΔΔΗΕ πληρώνεται παχυλά για να κάνει αυτό. Να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι. Την κύρια ευθύνη την έχει ο ΔΕΔΔΗΕ. Να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Όσον αφορά τα ηλεκτροφόρα καλώδια η ευθύνη είναι δική του, και δεν λέει την αλήθεια ο κ. Μανιάτης. Σας περιέγραψα την δική μου εμπειρία”

“Οι δήμοι καλά κάνουν και δεν παρεμβαίνουν σε δέντρα που είναι κοντά στα ηλεκτροφόρα καλώδια. Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει την πλήρη ευθύνη γι αυτό. Εάν πρέπει να κοπεί πεύκο υπάρχει και εμπλοκή του Δασαρχείου. Μόνο τα…οπωροφόρα μπορεί να κόψει δέντρα ο δήμος μόνος του”, είπε ειρωνικά.

“Λυπάμε που τα λέω τόσο καθαρά, αλλά μόνο έτσι μπορεί να διορθωθούμε”, τόνισε.

“Στον Διόνυσο, για παράδειγμα, υπήρχαν εργολάβοι του ΔΕΔΔΗΕ αλλά δεν υπήρχε κανείς να επιβλέψει και να συντονίσει. Άκουσα, ότι δεν μπορούμε να πάμε στον Διόνυσο αλλά γιατί είναι χωρίς ρεύμα η Νέα Ιωνία, η Πεύκη, το Χαλάνδρι; Δεν μπορούν να πάνε κι εκεί; Μην τρελαθούμε κιόλας”, ανέφερε σε υψηλούς τόνους ο περιφερειάρχης Αττικής.

Εκπρόσωπος Τεχνικών ΔΕΗ: “Το κράτος έχει απαξιωθεί, δεν υπήρξε συντονισμός”

Ο πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κωνσταντίνος Μανιάτης, μιλώντας στο MEGA διευκρίνισε ότι χωρίς ρεύμα είναι πολλές περιοχές της χώρας, και ιδιαίτερα στην Αττική και την Εύβοια.

«Για την Εύβοια καταφέραμε χτες το βράδυ να δώσουμε στο περισσότερο κομμάτι ρεύμα, και έχουν μείνει 14 χωριά στη βόρεια Εύβοια. Μέχρι το μεσημέρι πιστεύουμε θα έχουν πάρει ρεύμα και αυτά. Στη βόρεια Αττική, σήμερα είναι καλύτερα. Γίνεται υπερπροσπάθεια, μαζί με τη βοήθεια του στρατού που ανοίγει το δρόμου και κάνουμε μια προσπάθεια για να αποκατασταθούν τα προβλήματα», είπε ο κ. Μανιάτης.

«Οι κρατικές δομές έχουν απαξιωθεί και δεν υπάρχει και η συνεργασία όλων αυτών των δομών. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα δέντρα που πέφτουν πάνω στα καλώδια. Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει προσλήψεις, δεν έχει προσωπικό. Αν υπάρχει κόσμος μπορούν να γίνουν μελέτες, να υπάρχουν τεχνίτες, και να μην φτάνουμε στο σημείο που έχουμε φτάσει τώρα», συνέχισε ο ίδιος.

«Όταν συμβαίνει κάτι, τότε το κουβεντιάζουμε. Όταν ξεπερνάμε το πρόβλημα όλα αυτά τα ξεχνάμε. Γνωρίζαμε ότι η κακοκαιρία έρχεται. Δεν είχε γίνει ένας συντονισμός για να δούμε πώς θα ανταπεξέλθουμε στην κακοκαιρία», τόνισε ο κ. Μανιάτης.

Σχετικά Άρθρα