Οι τελευταίες προγνώσεις για την πορεία του χιονιά στην Αττική: Τι λένε Μαρουσάκης, Αρνιακός, Αρναούτογλου

 Οι τελευταίες προγνώσεις για την πορεία του χιονιά στην Αττική: Τι λένε Μαρουσάκης, Αρνιακός, Αρναούτογλου

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης 16/02. Κλέαρχος Μαρουσάκης, Σάκης Αρναούτογλου και Τάσος Αρνιακός μιλούν για την εξέλιξη της κακοκαιρίας στην Αττική και μεταφέρουν τις νεότερες προγνώσεις. Καταρχάς ο Τάσος Αρνιακός μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς, εάν η χιονόπτωση θα συνεχιστεί στην Αττική, απάντησε:

  • «Βεβαίως και θα συνεχιστεί, μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα. Σιγά-σιγά, από το απόγευμα και μετά, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται από τα δυτικά και σιγά-σιγά θα σταματήσουν. Αλλά στα ανατολικά θα συνεχιστεί η χιονόπτωση και στα κεντρικά και στα βόρεια και στα ανατολικά, μέχρι και το βράδυ, με αυξομειούμενες εντάσεις. Ενώ, μέχρι αύριο το πρωί, τα φαινόμενα θα εξακολουθήσουν, έστω και αραιά στις ανατολικές βόρειες και υπερβόρειες περιοχές της Αττικής: Γραμματικό, Καπανδρίτι, Βαρνάβα, Άγιο Στέφανο, καθώς σιγά-σιγά η ‘’κουρτίνα’’ τραβιέται, φεύγει, ανατολικότερα. Εκεί θα είναι τα τελευταία σημεία της Αττικής που θα χιονιστούν. Αύριο, ιδιαίτερα στο βόρεια προάστια, περιμένουμε παγετό, αλλά το μεσημέρι ο υδράργυρος θα φθάνει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Το μεσημέρι θα περιοριστεί λίγο η χιονόπτωση στην Αττική, αλλά το απόγευμα και το βράδυ θα συνεχιστεί ακόμα πιο δυνατά. Πολύ χιόνι πέφτει εν τω μεταξύ και στη Βοιωτία. Δέχεται μεγάλα ποσά χιονοπτώσεων και η Εύβοια, εξαιρετικά περισσότερα και από την Αττική και από τη Βοιωτία. Έχει πολλά προβλήματα».

Αλλά και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε πώς τα ισχυρά φαινόμενα στην Αττική από την κακοκαιρία «Μήδεια» δεν έχουν τελειώσει.

«Ίσως δεν έχουμε δει την κορύφωση του φαινομένου που εκτιμούμε ότι θα είναι προς το μεσημέρι στην Αττική» είπε χαρακτηριστικά.

«Αλλά ακόμα και το απόγευμα θα έχουμε νέες εξάρσεις και το φαινόμενο θα εκτονωθεί αύριο (σ.σ. Τετάρτη) το πρωί» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα εξακολουθήσουν οι πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες, θα συνοδεύονται και από χιονόστρωση καθώς έχει πέσει ο άνεμος».

«Από τις 9 το βράδυ τα φαινόμενα θα περιορίζονται στα βόρεια και τα βορειοδυτικά του νομού για να οδηγηθούμε προς το μεσημέρι της Τετάρτης που θα περιοριστούν τα φαινόμενα προς την Κρήτη αλλά θα μας μείνει ο παγετός και αυτό πρέπει να προσέξουμε» κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

Ο Σάκης Αρναούτογλου επισήμανε ότι η Αθήνα δεν έχει ξεμπερδέψει ακόμη με τον χιονιά που έφερε η «Μήδεια».

Ο γνωστός μετεωρολόγος μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ ανέφερε πως:

  • «στην Αττική τις επόμενες ώρες από τα μεσάνυχτα και για ένα 12ωρο προς τις προμεσηβρινές ώρες της Τρίτης, αναμένονται νέες χιονοπτώσεις κατά διαστήματα ισχυρές, που θα πιάσουν όλο τον νομό. Η χιονόπτωση θα είναι πιο έντονη στα ορεινά, ενώ τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν προς το μεσημέρι. Προς τα μεσάνυχτα όμως, δεν αποκλείεται να βγουν τοπικές χιονοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα είναι κατά μέσο όρο 4 βαθμοί».