Τρομερή καταγγελία από την Αθηνά Παππά: “Με σάπισαν στο ξύλο, ανέβηκα αιμόφυρτη στο καπό”

 Τρομερή καταγγελία από την Αθηνά Παππά: “Με σάπισαν στο ξύλο, ανέβηκα αιμόφυρτη στο καπό”

Για τη βία που υπέστη εντός και εκτός θεάτρου μίλησε η ηθοποιός Αθηνά Παππά, στην πρωινή εκπομπή του Mega, κάνοντας μια συγκλονιστική εξομολόγηση για τον παρ’ ολίγον βιασμό που υπέστη, όταν ήταν μόλις 18 ετών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!», η γνωστή ηθοποιός περιέγραψε: “Τον πρώτο σχεδόν βιασμό τον έχω περάσει στον δρόμο στα 18 μου. Προχωρούσα στον δρόμο με μια φίλη μου, μας είχε δώσει ο μπαμπάς μου λεφτά για να πάρουμε σουβλάκι, πέρασε ένα αυτοκίνητο και μας έβρισε, δεν δώσαμε σημασία. Γύρισαν πίσω, βγήκαν κάτι νταήδες από μέσα, ένας και μετά άλλοι τρεις και επειδή η φίλη μου λιποθύμησε γιατί μιλούσαν με αισχρόλογα που ούτε καν είχαμε ακούσει τότε, άρχισαν να με χτυπάνε πάρα πολύ, με σάπισαν στο ξύλο. Η γυμναστική με έσωσε, οι κοιλιακοί μου. Ανέβηκα πάνω στο καπό του αυτοκινήτου αιμόφυρτη, γλίτωσα και ξύπνησα τη φίλη μου ενώ αυτοί το έσκασαν. Πρόλαβα να συγκρατήσω τον αριθμό της πινακίδας. Η φίλη μου δεν ήθελε να έρθει μαζί μου. Πήρα ένα ταξί, πήγα σε έναν ιατροδικαστή, που κατά τύχη είχα δει όταν πήγαινα στο φροντιστήριο. Χτύπησα το κουδούνι, κατέγραψε τους μώλωπες, είχα πρόβλημα στις σάλπιγγες. Και μετά πήγα με τον πατέρα μου στην αστυνομία και κάναμε μήνυση κατ’ αγνώστων. Τους βρήκαν, αλλά δύο χρόνια πέρασα πάρα πολύ δύσκολα… Καταδικάστηκαν φυσικά, βρήκαν ότι το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο και ότι ήταν έμποροι ναρκωτικών και προφανώς γι’ αυτό τους έπιασαν. Για δύο χρόνια με παρακολουθούσαν, έπαιρναν ανώνυμα τηλέφωνα στο σπίτι και έλεγαν ότι θα με σκοτώσουν και η αστυνομία καθόταν έξω από το σπίτι μου κάθε φορά που πήγαινα στο πανεπιστήμιο, γιατί είχα περάσει και στη Δραματική Σχολή… Γι’ αυτό και ήμουν προετοιμασμένη για ό,τι μου συμβεί”.

Νέα καταγγελία: “Σκηνοθέτης μας είχε ζητήσει να αυτοϊκανοποιηθούμε πάνω στη σκηνή”

Μιλώντας για τα βιώματά της στον χώρο της τέχνης, τόνισε πως “στο θέατρο υπέστην ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Και σεξουαλική παρενόχληση και βία πάνω στη σκηνή και κακή συμπεριφορά. Βέβαια, κάποιοι απ’ αυτούς έχουν φύγει στην άλλη ζωή… Όμως τα αντιμετώπισα και τα διαχειρίστηκα μόνη μου…”. Αναφέρθηκε μάλιστα σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό, κατά το οποίο “αυτοί που με είχαν επιλέξει μου δημιούργησαν μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα ένα κλίμα πάνω στη σκηνή, στις πρόβες, τόσο απαξιωτικό. Με έδιωξαν, χωρίς να μου αιτιολογήσουν τον λόγο. Τότε, παραγωγός ήταν ο κος Λειβαδάς… Με πήρε τηλέφωνο, πήγα από εκεί και μου είπε: ‘Μήπως ήθελε ο τάδε να σε…; Εγώ ερχόμουν στις πρόβες και σε έβλεπα, ήσουν πάρα πολύ καλή και καλό παιδί, επειδή αυτοί σε “έφαγαν” αλλά εγώ θα κρατήσω αυτούς γιατί αυτοί θα μου φέρουν τα φράγκα, πάρε αυτόν τον φάκελο”. Και μου έδωσε παιδιά όλα τα χρήματα που θα έπαιρνα το καλοκαίρι, όλα. Αυτό ήταν μία δικαίωση”.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες ηθοποιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, τόνισε πως “φυσικά όλοι στο θέατρο γνωρίζαμε ότι συμβαίνουν κάποια πράγματα και για κάποιους ανθρώπους δεν εξεπλάγην καθόλου, αλλά το πόσο ακραία ήταν αυτά τα πράγματα, όχι δεν το γνώριζα. Έχω οργή και θυμό γι’ αυτούς τους ανθρώπους” και πρόσθεσε “Θέλω να τους φτύσω στη μούρη γιατί δεν μπορούν να παίζουν ούτε με την ψυχή ούτε με το σώμα των νέων παιδιών… Πρέπει να βρεθεί δικαίωση”.