Νέα καταγγελία: “Σκηνοθέτης μας είχε ζητήσει να αυτοϊκανοποιηθούμε πάνω στη σκηνή”

 Νέα καταγγελία: “Σκηνοθέτης μας είχε ζητήσει να αυτοϊκανοποιηθούμε πάνω στη σκηνή”

Νέα καταγγελία για σεξιστική και βίαιη συμπεριφορά στο θέατρο, από την ηθοποιό Χρύσα Διαμαντοπούλου.

Σε δηλώσεις που έκανε η ηθοποιός στην ΕΡΤ, αποκάλυψε πως στο παρελθόν σκηνοθέτης είχε ζητήσει από την ίδια και μία άλλη συνάδελφό της να αυτοϊκανοποιηθούν επί σκηνής. Όταν αυτό έγινε πιο προσωπικό, οι δύο γυναίκες υποστήριξαν πως αυτό δεν είναι τέχνη και η άρνησή τους είχε ως αποτέλεσμα ο σκηνοθέτης να χαστουκίσει την άλλη κοπέλα.

Σοκάρει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος: Οι βιασμοί στο θέατρο ήταν σχεδόν “θεσμική” συμπεριφορά

“Σε ένα κλασικό κείμενο του Γιάννη Ρίτσου μάς ζήτησε να αυνανιστούμε στη σκηνή. Το κάναμε μέχρι ενός σημείου θεατρικά, μετά γινόταν όλο και πιο προσωπικό. Είπαμε στοπ, αυτό δεν είναι τέχνη.

Άρχισε να φωνάζει, να ουρλιάζει και πήγε σε μια κοπέλα που τη θεωρούσε τον αδύναμο κρίκο και τη χαστούκισε», δήλωσε αρχικά στην ΕΡΤ η ηθοποιός Χρύσα Διαμαντοπούλου.

Στο τρίτο έτος της δραματικής σχολής η ίδια ήρθε αντιμέτωπη με τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη. Εκτιμά μάλιστα πως, χρόνια μετά, όταν γύρισε από το Λονδίνο όπου συνέχισε τις σπουδές της, ο ίδιος άνθρωπος, χρησιμοποίησε τις γνωριμίες του για να την εμποδίσει να βρει δουλειά στο θέατρο.

“Αυτός ήταν ένας τρόπος που δρούσαν αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζοντας ότι έχουν εξουσία”, υποστηρίζει η γνωστή ηθοποιός.

Σε αλλο σημείο, η ηθοποιός αναφέρει μάλιστα: “Δε θα σταματήσει να με στοιχειώνει, αποφάσισα να μιλήσω για τα νέα παιδιά που ξεκινάνε τώρα, την κόρη μου που είναι 13 ετών και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να βρεθεί σε τέτοιο περιβάλλον. Δεν χρειάζεται να φεύγουμε τρέχοντας, μπορούμε να μιλήσουμε πια”.

Χρήστος Σταθόπουλος