“Πόλεμος” στα media: Ανυπόγραφο άρθρο στο in.gr μιλά για bullying Βαξεβάνη στους συντάκτες – Σκληρή απάντηση του Documento

 “Πόλεμος” στα media: Ανυπόγραφο άρθρο στο in.gr μιλά για bullying Βαξεβάνη στους συντάκτες – Σκληρή απάντηση του Documento

“Πόλεμος” ξέσπασε μετά από ανυπόγραφο άρθρο στον ιστότοπο in.gr, που ανήκει στον όμιλο Μαρινάκη, το οποίο κατηγορεί ευθέως τον Κώστα Βαξεβάνη ότι ασκεί bullying στους δημοσιογράφους του Documento προκειμένου να επινοήσουν θέματα, εναντίον του πρωθυπουργικού ζεύγους.

“Οι συντάκτες του εν λόγω Δημοσιογραφικού Ομίλου «διαπιστεύονται» από τον κ. Βαξεβάνη στο παραπάνω «περίεργο» ρεπορτάζ που έχει μία και μόνο εντολή: «Φέρτε μου ό,τι έχει σχέση με τη Μαρέβα κυρίως, και με τον Μητσοτάκη στη συνέχεια».” αναφέρεται μεταξύ άλλων και κάπου αλλού προσθέτει:

“Ολα αυτά που γράφει ο εκδότης και επικροτούν οι όψιμοι «αριστεροί» φίλοι του, δεν τους δίνει κανείς σημασία και γελάνε μέχρι και οι «καλικάντζαροι των social media» που σχολιάζουν με 0,60 ευρώ το μήνυμα”.

Στα όσα αναφέρονται στο άρθρο απαντά ο Αντώνης Ρηγόπουλος ο οποίος μιλά για στοχοποίηση των δημοσιογράφων του Documento κάνοντας λόγο για ανυπόγραφο και ύποπτης προέλευσης άρθρο.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Χθες (Σάββατο 13/2) το in.gr του Μαρινάκη ξεπέρασε ένα κανονικά απαράβατο όριο: Στην απελπισμένη προσπάθειά του να υποσκάψει την εγκυρότητα των δημοσιογραφικών ερευνών του Documento, στοχοποίησε ανοιχτά τους δημοσιογράφους της εφημερίδας και των site του ομίλου μέσα από ένα ανυπόγραφο και ύποπτης προέλευσης άρθρο.

Προσέβαλε την εγκυρότητα δεκάδων δημοσιογράφων ξεχνώντας πολύ βολικά τις σοβαρές αποκαλύψεις που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει πάρα πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους, την επιμονή μας σε θέματα που για άλλους είχαν ληξει, την αμεση απεύθυνση στους ειδικούς της πρώτης γραμμής στην ακραία συνθήκη της πανδημίας που ζούμε.

Επέλεξε να μας επιτεθεί υποστηρίζοντας ότι δεχόμαστε να δουλεύουμε σε συνθήκες “γαλερας” και να ξεπουλαμε την υπογραφή μας για τα “καπρίτσια” του Kostas Vaxevanis για ένα κομμάτι ψωμί. Πάντως προσωπικά, ως κάποιος που έχει δουλέψει, μεταξύ άλλων, για μικρά χρονικά διαστηματα σε πραγματικές γαλέρες των media και σε αρπαχτές μεγαλοεκδοτων φρόντιζα πάντα να φεύγω τρέχοντας από αυτά. Στο #documento και το κουτί της Πανδώρας είμαι ήδη 2 χρόνια +. Δε ξέρω αν αυτό λέει κάτι για σας, για μένα πάντως λέει πολλά.

Και αν αναρωτιεστε τον λόγο που τους έπιασε τώρα ο πονος, την απάντηση, δεν αντέχουν, και την ξερνάνε μόνοι τους σε αυτό το κειμενο. Τι λένε λοιπόν; Ότι οι καταγγελίες που συνδέονται με γνωστούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες που με τη σειρά τους συνδέονται με κάποιο τρόπο με την κυβέρνηση και ειδικά με την πρωθυπουργική οικογένεια αφορούν… “σεξουαλικές προτιμήσεις”.

Ας αφήσουμε λοιπόν όλα τα άλλα εμετικά που μας φορτώνει ο “ανώνυμος” συντάκτης. Αν κάτι πρέπει να μείνει από όλο αυτό, ας είναι το εξής: Ο βιασμός, η κακοποίηση, η παιδοφιλία ΔΕΝ είναι “σεξουαλικες προτιμησεις”. Είναι εγκληματικές ενέργειες. Και είναι άθλια δουλειά το να προσπαθείς να τις ξεπλύνεις με τέτοιο τρόπο.

Για τις υπόλοιπες προσβολές εδώ είμαστε. Και μετριόμαστε καθημερινά…

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ in.gr:

Στις σχολές δημοσιογραφίας, το πρώτο μάθημα που γίνεται αφορά στα είδη των ρεπορτάζ. Δηλαδή, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, υπουργεία, πολιτιστικό και πάει λέγοντας.

Αυτονόητο για τους νεοσσούς δημοσιογράφους να μάθουν για τους τομείς που μπορούν να κάνουν καριέρα και να επιλέξουν τι θέλουν.

Όμως, στα Πανεπιστήμια και στις γνωστές σχολές που βγάζουν δημοσιογράφους δεν υπάρχει ένα κορυφαίο μάθημα. Ή μάλλον, δεν διδάσκουν οι καθηγητές ότι υπάρχει κι ένα άλλο ρεπορτάζ που δεν το ξέρουν πολλοί.

Λέγεται «Μαρεβο-Μητσοτακικο-ρεπορτάζ».

Οπερ σημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι «διαπιστεύονται» μόνο σε αυτό το ρεπορτάζ και ψάχνουν τα πάντα για τη Μαρέβα και τον Κυριάκο.
Και δεν το ξέρουν πολλοί διότι «πρύτανης» του εν λόγω ρεπορτάζ είναι ο Κώστας Βαξεβάνης, «δαιμόνιος» εκδότης του Documento, της εφημερίδας των βοσκοτόπων του Καλογρίτσα δηλαδή.

Ίσως να φαίνεται αστείο, όμως, όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στην εφημερίδα και τα site του…. Ομίλου Βαξεβάνη (ΔΟΒ για τους μύστες) καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοούμε.

Οι συντάκτες του εν λόγω Δημοσιογραφικού Ομίλου «διαπιστεύονται» από τον κ. Βαξεβάνη στο παραπάνω «περίεργο» ρεπορτάζ που έχει μία και μόνο εντολή: «Φέρτε μου ό,τι έχει σχέση με τη Μαρέβα κυρίως, και με τον Μητσοτάκη στη συνέχεια».

Πήγε η Μαρέβα για ψώνια; Κάντε το σκάνδαλο γιατί αγόρασε μήλα Βόλου κι όχι Εδέσσης. Προτίμησε η Μαρέβα τον κυρ Μήτσο τον μπακάλη; Γράψτε ότι είναι λαμόγιο ο μπακάλης γιατί παίρνει τις κονσέρβες μισοτιμής.

Επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός και η Μαρέβα το θέατρο; Ε, τότε ο θιασάρχης, ο ηθοποιός και η ταξιθέτρια είναι κολλητοί τους από το… Κολέγιο Αθηνών, όπερ σημαίνει ότι «τα παίρνουν».

Ή στη χειρότερη περίπτωση, για να θυμηθούμε και τα τεκταινόμενα των ημερών, φταίει η Μαρέβα για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Με το που μπαίνουν οι δημοσιογράφοι στα γραφεία της εφημερίδας δε ακούνε «καλημέρα», ακούνε «Μαρέβα». Μέχρι και τον καφέ του…. «Μαρέβα με ολίγη τον πίνει» ο δαιμόνιος.

Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να φαίνονται αστεία αλλά δεν είναι. Διότι θεμιτό είναι να ψάχνεις την πρωθυπουργική οικογένεια και να βγάζεις σκάνδαλα υπαρκτά. Αυτή είναι η δουλειά ενός σοβαρού δημοσιογράφου.

Κανονικό bullying

Τι γίνεται, όμως, όταν οι δημοσιογράφοι πρέπει να σκαρφίζονται σκάνδαλα, πρέπει να υπογράφουν την κάθε δημοσιογραφική «παπάτζα» που πετάει ο Βαξεβάνης για να γεμίσει τις σελίδες και να προκαλέσει ντόρο;

Τι γίνεται όταν οι συντάκτες δέχονται κανονικό bullying προκειμένου να βρουν πάση θυσία «σκάνδαλα»; Τι γίνεται όταν αναγκάζονται να παρατήσουν κάθε άλλη δουλειά που έμαθαν και να ασχοληθούν με το «Μαρεβο-ρεπορτάζ»;

Και τι γίνεται όταν ο εκδότης τους υποχρεώνει, εκβιάζοντάς τους, να γράψουν στο όνομα της δικής του εμμονής, να υπογράψουν τα κείμενα και στη συνέχεια να τα ποστάρουν και στα social media, προκειμένου να εξευτελιστούν διαδικτυακώς;

Απλά, οι συντάκτες κάνουν υπομονή μέχρι που δεν αντέχουν. Εξ’ ου και οι αρκετές αποχωρήσεις πριν από 15 μήνες από τον… ΔΟΒ, μεταξύ των οποίων και η διευθύντρια, κ. Μπαζού και αρκετοί άξιοι δημοσιογράφοι που δεν άντεξαν αυτό το… ψυχιατρικής ανάλυσης, περιβάλλον.

Και γι’ αυτό σε συνεντεύξεις που κάνουν άλλοι δημοσιογράφοι για να πιάσουν δουλειά, φεύγουν με ελαφρά πηδηματάκια μόλις ο εκδότης Βαξεβάνης τους λέει «εμένα δε με νοιάζει το πολιτικό ρεπορτάζ, εγώ θέλω να σκίσετε τη Μαρέβα και τον Μητσοτάκη;»

Γιατί εντάξει. Η αναζήτηση δουλειάς είναι υπέρτατο αγαθό και απαιτεί θυσίες και από τους εκατοντάδες άνεργους δημοσιογράφους. Αλλά να γίνουν… μαρεβο-συντάκτες στη γαλέρα του Βαξεβάνη, ούτε που το φαντάζονται.

Ολα αυτά που γράφει ο εκδότης και επικροτούν οι όψιμοι «αριστεροί» φίλοι του, δεν τους δίνει κανείς σημασία και γελάνε μέχρι και οι «καλικάντζαροι των social media» που σχολιάζουν με 0,60 ευρώ το μήνυμα.

Όμως, σε κάθε περίπτωση, η δημοσιογραφία που «στήνει» μαρεβο-συντάκτες στο όνομα της εμμονής του εκδότη, έχει ηττηθεί εδώ και καιρό. Ασχέτως αν δεν το καταλαβαίνουν οι «στρατοί» που ξυπνάνε και κοιμούνται σε παραληρηματικό οίστρο.

Σχετικά Άρθρα