Πάτρα: Καρκινοπαθής μολύνθηκε από κοροναϊό μέσα στο νοσοκομείο – Τι καταγγέλλουν συγγενείς του

 Πάτρα: Καρκινοπαθής μολύνθηκε από κοροναϊό μέσα στο νοσοκομείο – Τι καταγγέλλουν συγγενείς του

Μια σοβαρή καταγγελία για 64χρονο καρκινοπαθή ο οποίος μολύνθηκε από κοροναϊό στο νοσοκομείο στο Ρίο μετά την τραγική απώλεια της 44χρονης στον «Άγιο Ανδρέα» συγκλονίζει την Πάτρα.

Όπως καταγγέλλει στο thebest.gr συγγενικό του πρόσωπο, ο 64χρονος ασθενής από τη Ναύπακτο ο οποίος πάσχει από καρκίνο, κόλλησε κοροναϊό μέσα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου.

Πρόκειται για ασθενή ο οποίος παλεύει  επί τρία χρόνια  με τον καρκίνο , με πολυήμερες  νοσηλείες  και με τακτικές επισκέψεις στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Στις  3 Φεβρουαρίου χρειάστηκε να μεταφερθεί ξανά στο νοσοκομείο  με συμπτώματα  ουρολοίμωξης και πυρετού.

Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Μια ηθική δέσμευση για το “μετά”…

 «Καθώς  τον πήγαμε στα επείγοντα ενημερώσαμε τις  νοσηλεύτριες  ότι αυτό το άτομο έχει κάνει την προηγούμενη βδομάδα  χημειοθεραπεία, ότι   είναι ένας άνθρωπος που παθαίνει συχνά ουρολοιμώξεις και ότι ήταν η δέκατη φορά μέσα σε  ένα χρόνο που νοσηλεύτηκε» λέει στο thebest.gr συγγενικό του πρόσωπο και συνεχίζει:

«Αυτοί  τον έστειλαν βάση του πρωτόκολλου ως ύποπτο κρούσμα  Covid  σε ένα κτήριο όπου  περίμεναν στην σειρά  για να μπουν ευπαθείς  ομάδες  μαζί με αλλά άτομα που είχαν πυρετό . Ενώ από τον διάδρομο του κτηρίου περνούσαν και κανονικά κρούσματα Covid.    Από αυτόν  τον χώρο  του πήραν το τεστ   και τον εισήγαγαν στην κλινική των  Ύποπτων κρουσμάτων.

Την ίδια  ημέρα  το τεστ βγήκε αρνητικό  και μετά μεταφέρθηκε   στην παθολογική κλινική  σε τρίκλινο δωμάτιο  για να συνεχίσει την   θεραπεία του στην ουρολοίμωξη.  Η θεραπεία  του   κυλούσε ομαλά έως την Κυριακή   7 Φεβρουαρίου  όταν άρχισε να έχει σταθερό ένα  37,7  C .   Την  Δευτέρα 8  και την Τρίτη   9  Φεβρουαρίου ανέβασε  38,9 C .

Την Τρίτη το πρωί του πήραν ξανά τεστ και βγήκε το απόγευμα   «οριακά θετικός»  και μας είπαν « ότι   πρέπει να ξαναγίνει  ξανά τεστ για να είναι 100% σίγουροι» και τον μετέφεραν στην  κλινική των ύποπτων . Την Τετάρτη το πρωί μας ενημέρωσαν ότι είναι θετικός και μεταφέρθηκε στην κλινική του κόβιντ  Όσοι ήρθαμε  σε επαφή μαζί του  κάναμε το rapid test και βγήκαμε όλοι αρνητικοί».

Οι συγγενείς του άτυχου καρκινοπαθούς ρωτούν το αυτονόητο: Πώς είναι δυνατόν ένας ευπαθής άνθρωπος  να εισάγεται στην κλινική με τα ύποπτα κρούσματα και να έχει την ίδια αντιμετώπιση με άλλους ασθενείς που δεν πάσχουν από ένα τόσο σοβαρό υποκείμενο νόσημα ή δεν είναι ανοσοκατασταλμένοι;

Πώς είναι δυνατόν στην παρούσα συγκυρία οι ασθενείς με χρόνιο καρκίνο να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με άλλους ασθενείς;

Πηγή: thebest.gr

Σχετικά Άρθρα