Για ποιους χτύπησε η “καμπάνα”, ποιοι έλαβα το μήνυμα

 Για ποιους χτύπησε η “καμπάνα”, ποιοι έλαβα το μήνυμα

«Εάν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα στο παρελθόν, που υπήρξαν, θα διορθωθούν. Διορθώνονται, θα έλεγα. Και οι Υπουργοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή. Να μην προκαταλαμβάνουν αποφάσεις. Οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά και η ευθύνη πάντοτε -ξέρετε- της κυβέρνησης, είναι συλλογική. Δεν βγάζει κανείς την ουρά του έξω από το πρόβλημα… από εδώ και στο εξής πιστεύω ότι θα δείτε μεγαλύτερη συμμόρφωση και ενδεχομένως και λιγότερες παρουσίες (σσ. τηλεοπτικές)».

Αυτά είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ τραβώντας ουσιαστικά το αυτί σε όσους υπουργούς έχουν διαρκή παρουσία στα τηλεοπτικά παράθυρα με δηλώσεις που δημιουργούν πρόβλημα.

Ο πρωθυπουργός όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έδωσε ήδη εντολή προκειμένου πρωτοκλασάτοι Υπουργοί να… απομακρυνθούν από τις τηλεοράσεις ειδικά όταν οι στιγμές είναι κρίσιμες.

Στο «στόχαστρο» του πρωθυπουργού βρέθηκε και ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μάλλον είχε μια διαφορετική άποψη για το lockdown. Ναι μεν έμαθε τη δήλωση του κ. Κικίλια στον τηλεοπτικό αέρα, εντούτοις έσπευσε ακαριαία να τονίσει ότι «αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός, τι να σας πω. Εμείς στο Υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες. O κάθε ένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του, δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι..». Μάλιστα, επέμεινε ότι το σημερινό lockdown σε σχέση με αυτό του περασμένου Μαρτίου είναι τα κλειστά σχολεία και το click away στην αγορά.

Το Μέγαρο Μαξίμου ενοχλήθηκε διότι ο Υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε με διαφορετική γραμμή, όταν είναι ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι η κυβέρνηση έχει ως πρώτο μέλημά της την προάσπιση της δημόσιας Υγείας. Επίσης, ορισμένοι θεωρούν ότι όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης στον Α. Παπαχελά φωτογράφιζαν και την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Κι αυτό διότι μέχρι την τελευταία στιγμή υποστήριζε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά ενώ η εισήγηση, τελικά, των λοιμοξιολόγων ήταν διαφορετική.

Τέλος, προβληματισμό προκάλεσε το γεγονός ότι ο Β. Κικίλιας στον αέρα του Open ανακοίνωσε ότι θα προτείνει ολικό lockdown, τη στιγμή που ακόμα στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είχε ληφθεί η τελική απόφαση.

Πάντως τα μηνύματα του πρωθυπουργού από την… κίνηση στα τηλεοπτικά παράθυρα, φαίνεται πώς έχει εισακουστεί…. μέχρι στιγμής.

Παναγιώτης Δρίβας