Βουλή: Σφοδρή επίθεση Τσακαλώτου στην κυβέρνηση για τα πανεπιστήμια

 Βουλή: Σφοδρή επίθεση Τσακαλώτου στην κυβέρνηση για τα πανεπιστήμια

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια εξαπέλυσε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατηγορώντας την ότι εκμεταλλεύεται τις συνθήκες του lockdown για να περάσει το νόμο.

«Και τη στιγμή που έχουμε πανδημία περνάτε όλα τα νομοσχέδια – και αυτά που είναι άσχετα με την πανδημία – σαν να μην υπάρχει πανδημία. Κατανοείτε την δημοκρατία μόνο ως την αλλαγή κυβερνήσεων κάθε τέσσερα χρόνια. Δεν είναι αυτό όμως η δημοκρατία. Η δημοκρατία έχει και τη συμμετοχή των πολιτών, τα κινήματα, τους αγώνες. Αλλά αυτό δεν σας αρέσει. Και κάνετε αυτό που βολεύει την ελίτ. Λιγότερη δημοκρατία περισσότερος αυταρχισμός.

Πρόστιμο 5.000 ευρώ γιατί έκανε πεζοπορία στο Πήλιο!

Και δεν σας απασχολεί  να βελτιώσετε την δημόσια παιδεία, να βοηθήσετε τους φοιτητές να έχουν κριτική σκέψη. Γιατί αυτά αποτελούν απλώς ένα εμπόδιο για την ελίτ που πρέπει να ξεπεραστεί», είπε χαρακτηριστικά ενώ στη ίδια γραμμή εμφανίστηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Πάνος Σκουρλέτης.

«Βρισκόμαστε σε συνθήκες πανδημίας κι εσείς επιλέγετε -με δεδομένες τις αντιρρήσεις των πρυτάνεων, των φοιτητών, των μαθητών, των  γονέων- να φέρετε ένα νομοσχέδιο το οποίο διχάζει. Ένα νομοσχέδιο το οποίο αιφνιδιάζει τους φετινούς υποψήφιους. Επιλέγετε να συνεχίσετε ακάθεκτοι. Πείτε μου, έχετε ευθύνη για την κοινωνική αναταραχή και την αναστάτωση», αναρωτήθηκε σχετικά.

Σχετικά Άρθρα