Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Διαμαρτυρία έξω από τη ΓΑΔΑ για τις 52 προσαγωγές

 Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Διαμαρτυρία έξω από τη ΓΑΔΑ για τις 52 προσαγωγές

Έξω από τη ΓΑΔΑ έχουν συγκεντρωθεί περί τους 200 διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις δεκάδες προσαγωγές που έγιναν σήμερα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Συνολικά, 52 άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Την 13.00 ώρα σήμερα (Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021), πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (5.000) περίπου ατόμων, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, μέχρι το χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ανακοινώσεις: Πού καταργείται το sms “6” – Αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα του lockdown στην Αττική

Εκεί ομάδα (200) περίπου διαδηλωτών, αποσπάσθηκε από το σώμα της πορείας και επιτέθηκε με κοντάρια στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση και παρακωλυθεί η διεξαγωγή της πορείας .

Τo κύριο σώμα των διαδηλωτών παρέμειναν στο σημείο επί μία ώρα και αποχώρησαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου.

Στο ύψος των Προπυλαίων άτομα που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας επιτέθηκαν εκ νέου με ρίψη μολότοφ και απωθήθηκαν με την αναγκαία χρήση δακρυγόνων.

Η πορεία μέσω της οδού Πανεπιστημίου, ολοκληρώθηκε την 16.15 ώρα στην πλατεία Ομονοίας.

Προσήχθησαν (52) άτομα.

Τραυματίσθηκαν (3) αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για τραυματισμούς ιδιωτών.

Στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Φιλελλήνων, Αμαλίας και τμήμα της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων κατά το χρόνο διέλευσης της πορείας».