Μενδώνη για την παραίτηση Λιγνάδη: “Άλλο οι επώνυμες καταγγελίες, άλλο οι φήμες”

 Μενδώνη για την παραίτηση Λιγνάδη: “Άλλο οι επώνυμες καταγγελίες, άλλο οι φήμες”

“Χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, ώστε αυτή η πολύ γενναία κίνηση θυμάτων, ανδρών και γυναικών σε όλο τον κόσμο, να μη χάσει την πραγματική της σημασία” τόνισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με αφορμή την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» για την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό, αναφέροντας: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχαιρε μίας καλλιτεχνικής αποδοχής και αυτό φάνηκε και από την αντιμετώπιση που είχε όταν διορίστηκε στο Εθνικό Θέατρο. Από εκεί και πέρα, αυτές τις μέρες ζούμε σε μία τοξική και ζοφερή κατάσταση. Βλέπετε τι συμβαίνει με το ελληνικό #metoo. Αυτό, το οποίο θέλω να πω είναι ότι χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, ώστε αυτή η πολύ γενναία κίνηση θυμάτων, ανδρών και γυναικών σε όλο τον κόσμο, να μη χάσει την πραγματική της σημασία. Να μην πέσουμε δηλαδή σε μία κατάσταση που τελικά, η κοινή γνώμη, η οποία αυτή τη στιγμή παρακολουθεί με έκπληξη αλλά και με προβληματισμό, με απέχθεια, όλα αυτά που συμβαίνουν, τα οποία λέγονται και βγαίνουν στην επιφάνεια…».

Νέα καταγγελία κατά Χαϊκάλη από ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό – Ανταλλαγή μηνυμάτων με σοκαριστικικό περιεχόμενο

Αναφορικά με το αν η παραίτηση ήρθε μετά από καταγγελίες η Υπουργός απάντησε: «Κοιτάξτε, πρέπει να διαφοροποιήσουμε λίγο τα πράγματα. Οι καταγγελίες για πολλούς είναι επώνυμες. Για τον Λιγνάδη μέχρι στιγμής, επώνυμη καταγγελία δεν υπάρχει. Και όταν λέω μέχρι στιγμής, εννοώ μέχρι σήμερα που μιλάμε. Από εκεί και πέρα, όπως ο ίδιος λέει στην επιστολή του, δεν μπορούσε να αντέξει όλο αυτό το κλίμα των φημών, το οποίο δημιουργούσε έναν κλοιό γύρω από αυτόν. Και ξέρετε, ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα τελικά, να υπερασπιστεί όπως εκείνος κρίνει, τον εαυτό του, τη φήμη του, τη φυσιογνωμία του.

Στην ερώτηση για το αν ζήτησε η ίδια την παραίτησή του είπε: «Την παραίτηση του κυρίου Λιγνάδη δεν την είχα ζητήσει, δεν την είχε υποβάλει τότε, πριν μερικές ημέρες που έγινε μία σχετική συζήτηση, μετά από κάποιες πληροφορίες που διοχετεύθηκαν μέσω Facebook. Ο κύριος Λιγνάδης υπέβαλε την παραίτησή του αργά το απόγευμα του Σαββάτου και την απεδέχθην λίγο μετά».