Ηλιόπουλος: “Ο κ. Μητσοτάκης χρωστά μία πολύ μεγάλη συγγνώμη για το κορονο-πάρτι που συμμετείχε στην Ικαρία”

 Ηλιόπουλος: “Ο κ. Μητσοτάκης χρωστά μία πολύ μεγάλη συγγνώμη για το κορονο-πάρτι που συμμετείχε στην Ικαρία”

«Ο κ. Μητσοτάκης χρωστά μία πολύ μεγάλη συγγνώμη στον ελληνικό λαό για το κορονο-πάρτι στο οποίο συμμετείχε στην Ικαρία», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον «RealFM 97.8».

«Αρκεί να αναρωτηθεί κανείς», σχολίασε, «τι θα συνέβαινε αν όλη αυτή η χθεσινή συγκέντρωση -με περισσότερους από 40 ανθρώπους όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο- επρόκειτο για ένα ιδιωτικό γεύμα που αφορούσε απλούς πολίτες».

Σημείωσε ότι «το θέμα θα ήταν κεντρικό στα δελτία ειδήσεων, σε αντίθεση με το χθεσινό που αποσιωπήθηκε, και θα συζητάγαμε για την αναγκαία επιβολή προστίμων στο διοργανωτή και τους συμμετέχοντες».

Αυτό είναι το βίντεο με το γλέντι στην Ικαρία με τη συμμετοχή Μητσοτάκη και συνωστισμό δεκάδων ατόμων! (vid)

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «αναμένουμε, επομένως, αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε κράτος Δικαίου, να επιβληθούν τα αντίστοιχα πρόστιμα και για το χθεσινό κορονο-πάρτι στην Ικαρία». Πρόσθεσε ότι όλο αυτό «γίνεται ακόμα χειρότερο όταν συμβαίνει την ημέρα που η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να μένουν μέσα από τις ‪6 το απόγευμα‬ και την ημέρα που έγινε όλο αυτό το μπάχαλο με το takeaway».

Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «ταυτόχρονα αρνείται να ασχοληθεί με το κρίσιμο αυτήν την περίοδο όσον αφορά τον εμβολιασμό, αρνείται να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία σε επίπεδο ΕΕ για την άρση του καθεστώτος της πατέντας στα εμβόλια».

Τη στιγμή δε, πρόσθεσε, «που το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει ήδη υπερψηφίσει αυτήν την πρόταση, που ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ ενδεικτικό είναι ότι τα στελέχη της ΝΔ εκεί δεν την ψήφισαν». Είπε ότι η ΕΕ πρέπει να πιεστεί «ώστε να αξιοποιήσει κάθε αποτελεσματικό εμβόλιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή, όπως φαίνεται ότι είναι το ρωσικό εμβόλιο».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στον αντίποδα ο κ. Μητσοτάκης έχει ιεραρχήσει ψηλά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σχολιάζοντας ότι «είναι λογικό ότι αυτή η πρόταση καταψηφίστηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ακόμα και από μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τη στιγμή που εκφράζει επιφυλάξεις ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας». Σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει τον τουρισμό «πρέπει να πιέσει ώστε να εφαρμοστούν κοινά υγειονομικά πρωτόκολλα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να μη συμβεί αυτό που έγινε το προηγούμενο καλοκαίρι», ενώ είπε ότι «χρειάζεται επίσης να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού, όπως αυτό που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πέρσι, ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ».

Σχολίασε ότι «το άγχος της κοινωνίας σήμερα δεν είναι οι εκλογές, είναι το τι θα γίνει με την πανδημία και με τη νέα οικονομική κρίση που έρχεται, όταν ήδη το 2020 καταγράψαμε τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη και τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος στους εργαζόμενους». Ανέφερε ότι «το σύνολο των ποιοτικών στοιχείων στις δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την ανασφάλεια και το φόβο των πολιτών για την επόμενη μέρα, άρα βασικό μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι το πώς θα εκφράσει συγκεκριμένες και πρακτικές λύσεις που θα δείξουν ότι η χώρα μπορεί να πάει αλλιώς»

Σχετικά Άρθρα