Πήρε πίσω η κυβέρνηση την απαγόρευση του take away μέσα σε λίγες ώρες – Kανονικά η λειτουργία του και τα Σαββατοκύριακα

 Πήρε πίσω η κυβέρνηση την απαγόρευση του take away μέσα σε λίγες ώρες – Kανονικά η λειτουργία του και τα Σαββατοκύριακα

Μέσα σε λίγες ώρες η κυβέρνηση πήρε πίσω την απαγόρευση του take away που ανακοίνωσε το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό ο Άδωνις Γεωργιάδης για την Αττική, την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική.

 «H κυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Kαθηγήτρια αγγλικών που δίδασκε σε τρία δημοτικά της Αθήνας νοσηλεύεται διασωληνωμένη

Νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου, ο ίδιος υπουργός είχε ανακοινώσει μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι…. σταματά το take away από τα καταστήματα εστίασης για τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

  • «Τα delivery λειτουργούν κανονικά, ωστόσο έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η  διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια και μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν το υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε σε μερική αναδίπλωση και ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση του take away θα ισχύσει από την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονταν τα εξής:

«Αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου απαγορεύεται μόνο στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Η πώληση καφέ μέσω της διαδικασίας take away απαγορεύεται και από τις επιχειρήσεις αρτοζαχαροπλαστείων, φούρνων και λοιπών επιχειρήσεων που η πώληση καφέ δεν αποτελεί κύρια δραστηριότητα.

Η υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) θα λειτουργεί κανονικά.

Εξυπακούεται ότι κατά τις προαναφερθείσες ημέρες επιτρέπεται η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο σύνολο της επικράτειας».

Για να καταλήξει το μεσημέρι του Σαββάτου, ο υπουργός να μαζέψει ολοκληρωτικά την απαγόρευση του take away που ο ίδιος είχε ανακοινώσει το πρωί!!!