Λαϊκές αγορές: Αντιδρούν οι παραγωγοί για την απαγόρευση λειτουργίας τα Σαββατοκύριακα

 Λαϊκές αγορές: Αντιδρούν οι παραγωγοί για την απαγόρευση λειτουργίας τα Σαββατοκύριακα

Την αντίδραση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών προκάλεσε η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σαββατοκύριακα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική.

Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).

Σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας, χαρακτηρίζεται λανθασμένη η απόφαση καθώς «σε ανοικτούς χώρους η μετάδοση είναι πολύ μικρότερη από ότι σε κλειστούς χώρους» ενώ προστίθεται ότι η απόφαση στέλνει το καταναλωτικό κοινό σε χώρους που η μετάδοση είναι μεγαλύτερη.

«Αδιανόητο να σταματάνε την λειτουργία των Λαϊκών Αγορών που λειτουργούν σε ανοικτούς χώρους και να αφήνουν Ανοικτά τα καταστήματα με τους κλειστούς χώρους» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ομοσπονδία ζητάει, άμεσα, συνάντηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Επιτροπή Επιδημιολόγων.

Η ανακοίνωση

«Μέχρι τώρα είχαμε απόφαση για πέντε μέτρα απόσταση από πάγκο σε πάγκο.

Επανειλημμένα με έγγραφα ενημερώναμε την πολιτική προστασία και του υπουργείο Ανάπτυξης ότι το μέτρο αυτό έφερνε αντίθετα αποτελέσματα και συνωστισμό.

Σε ανοικτούς χώρους η μετάδοση είναι πολύ μικρότερη από ότι σε κλειστούς χώρους.

Η απόφαση για κλείσιμο το επόμενο Σάββατο των λαϊκών είναι το δεύτερο λάθος και στέλνει το καταναλωτικό κοινό για μία ακόμη φορά στους χώρους που η μετάδοση είναι σίγουρα μεγαλύτερη.

Ζητάμε άμεση συνάντηση με την Πολιτική Προστασία και την Επιτροπή Επιδημιολόγων.

Αδιανόητο να σταματάνε την λειτουργία των Λαϊκών Αγορών που λειτουργούν σε ανοικτούς χώρους και να αφήνουν Ανοικτά τα καταστήματα με τους κλειστούς χώρους»