Αντιδρούν οι κάτοικοι της Χίου στη νέα δομή προσφύγων με αυτοκινητοπορεία (vid)

 Αντιδρούν οι κάτοικοι της Χίου στη νέα δομή προσφύγων με αυτοκινητοπορεία (vid)

Με μια αυτοκινητοπομπή συνέχισαν σήμερα οι κάτοικοι της Χίου τη διαμαρτυρία τους κατά της νέας δομής προσφύγων που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, έχει δεσμευθεί να αποσυμφορήσει το νησί κλείνοντας την υπάρχουσα δομή της ΒΙΑΛ στο χωριό Χαλκειός, με την παράλληλη κατασκευή μίας μικρότερης κλειστής ελεγχόμενης δομής 1.500 ατόμων, που θα παρέχει ασφάλεια σε κατοίκους και μετανάστες.

Είχε προτείνει μάλιστα την περιοχή Θόλος που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού για τη δημιουργία της δομής.

Οι κάτοικοι του νησιού, αντιτιθέμενοι στην κυβερνητική εξαγγελία και με μαύρες σημαίες και συνθήματα, δήλωσαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία δομής όχι μόνο στο Θόλος αλλά γενικά πάνω στη Χίο, απαιτώντας να αποσυνδεθεί το κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ. από τον σχεδιασμό για νέα δομή και να τηρηθεί απαρέγκλιτα η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έκανε λόγο για δημιουργία δομής έως 500 ατόμων, μόνο για ταυτοποίηση και καταγραφή των μεταναστών.

Στη σημερινή κινητοποίηση, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συμμετείχαν κάτοικοι από τα Καρδάμυλα, τη Λαγκάδα, τη Συκιάδα και τον Βροντάδο.

 

Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί από τη Συκιάδα και κατέληξε, συνεχώς ενισχυόμενη από κόσμο στις 10:15 στην πόλη της Χίου. 

Με πληροφορίες: Αλήθεια TV, in.gr