Συναγερμός ενόψει Σαββατοκύριακου – Πονοκέφαλος ο καλοκαιρινός καιρός

 Συναγερμός ενόψει Σαββατοκύριακου – Πονοκέφαλος ο καλοκαιρινός καιρός

Κόσμος κάνει βόλτα σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης αψηφώντας την προτροπή του Υπουργείου Υγείας να μείνουν σπίτι λόγω του κορονοϊού, Τρίτη 17 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Οι καλοκαιρινές συνθήκες που θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο έχουν σημάνει συναγερμό υπό το φόβο του συνωστισμού την ώρα που η πανδημία έχει αρχίσει να καλπάζει στο τρίτο κύμα. Ήδη υπάρχουν πολλά μέτρα που εξετάζονται και όλα θα κριθούν στην κρίσιμη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων. Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον κ. Χαρδαλιά.

Όσον αφορά τον καιρό αρκετά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα μας μέσα στο Σαββατοκύριακο, 6 και 7 Φεβρουαρίου, με τις μέγιστες να ξεπερνούν σε πολλές περιοχές τους 20 βαθμούς και τοπικά να φτάνουν στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Καπραβέλος: Κραυγή αγωνίας για ΜΕΘ και ΜΑΦ – “Πολλοί ασθενείς έχουν πεθάνει λόγω των ελλείψεων” (vid)

Ανακοινώσεις ημίμετρα: Συνωστισμός τις καθημερινές με σχολεία και εργασία, στο σπίτι από τις 6 τα Σαββατοκύριακα – Click away, αλλαγές ωραρίου στα σούπερ μάρκετ

“Συναγερμός” στο Μαξίμου: Προβληματισμός από την επανεμφάνιση των “βαρώνων” – Τι ισχύει τελικά με τον Κώστα Καραμανλή

Αυτό οφείλεται στην έντονη θερμή μεταφορά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μεσόγειο και αναμένεται να κορυφωθεί κατά τη διάρκεια του διημέρου Σαββάτου και Κυριακής, ενώ θα διατηρηθεί -σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα- μέχρι την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Στην Αθήνα, η πιο ζεστή ημέρα αναμένεται να είναι το Σάββατο με το θερμόμετρο έως τους 22-23 βαθμούς Κελσίου, ενώ και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει ζέστη με θερμοκρασίες την Κυριακή έως 22 βαθμούς, τη Δευτέρα έως 21 και την Τρίτη έως 19.

Στη Θεσσαλονίκη, οι μέγιστες αναμένονται τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή (έως 19-20 και τις δύο ημέρες).

Στην Πάτρα, το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 23 βαθμούς μέσα στο Σαββατοκύριακο, και στο Ηράκλειο η κορύφωση αναμένεται την Κυριακή με τον υδράργυρο έως τους 25-26 βαθμούς, ενώ το Σάββατο έως τους 25 και τη Δευτέρα έως τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Δρίβας