Παπαευαγγέλου: Πρόβλημα οι “κρυφές συναντήσεις” στα σπίτια – Στόχος ο περιορισμός της κινητικότητας

 Παπαευαγγέλου: Πρόβλημα οι “κρυφές συναντήσεις” στα σπίτια – Στόχος  ο περιορισμός της κινητικότητας

Στην εξέλιξη της πανδημίας και τους τρόπους αντιμετώπισής της, αναφέρθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της σχετικής ενημέρωσης την Παρασκευή 5/2/2021.

Αρχικά αναφέρθηκε στα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή 5/2/2021, ενώ για τα σχολεία δήλωσε ότι τα παιδιά δεν ενισχύουν την πανδημία, αλλά την «παρακολουθούν» και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να μπουν στη σχετική πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς.

Όπως τόνισε σήμερα έγιναν 46.000 τεστ, αριθμός ρεκόρ.

Κοινή δήλωση Σπηλιωτόπουλου-Ζώη-Αντώναρου κατά του ν/σ Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη- Κίνηση με νόημα στον χώρο του Κέντρου

Τα στοιχεία δείχνουν επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου με το μέσο όρο τα 625 κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα, φτάσαμε το μέσο όρο των 892.

Επίσης ανέφερε ότι στην Πάτρα και στη Χαλκίδα υπάρχει πολύ μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και η εικόνα αυτή ανησυχεί τους επιστήμονες.

Τα τελευταία κρούσματα αφορούν κυρίως την ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των μέτρων και σχολίασε ότι μεγάλο ρόλο παίζουν οι «κρυφές» συγκεντρώσεις στα σπίτια.

Στην Αττική υπολογίζονται σε 4460 τα άτομα που είναι φορείς του ιού, που σημαίνει 60% αύξηση την τελευταία εβδομάδα και 30% αύξηση με 850 ενεργούς φορείς στη Θεσσαλονίκη

«Ζούμε ένα Μαραθώνιο έχουμε πολλά χιλιόμετρα να διανύσουμε και μπροστά μας έχουμε μία ανηφόρα, είναι κρίμα να λυγίσουμε τώρα που ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς», τόνισε χαρακτηριστικά. Δήλωσε ότι μέσα σε οκτώ εβδομάδες θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες.

Μανώλης Δράκος