Παγώνη: Όχι σε απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα για την Αττική

 Παγώνη: Όχι σε απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα για την Αττική

Αρνητική στην απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα για την Αττική, είναι η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

“Τα μέτρα τα οποία υπάρχουν μέχρι τώρα δεν έχουν εφαρμοστεί. Ας εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε, ας παρακολουθούμε όλες τις παραμέτρους γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει μία σταθεροποίηση των κρουσμάτων… Το να ανακοινώνουμε κάθε δυο μέρες μέτρα δεν έχει κανένα νόημα αν δεν τα εφαρμόζουμε”, είπε η κ. Παγώνη μιλώντας στο Μega και σημείωσε:

“Η Αττική εδώ και πάνω από 25 μέρες είναι στο κόκκινο. Δηλαδή έχει υψηλό ιικό φορτίο, αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει αμέσως να πάρουμε μέτρα. Παρακολουθούμε καθημερινά τις παραμέτρους. Το ιικό φορτίο δεν μειώνεται γρήγορα, μειώνεται σταδιακά”.

Εισήγηση για σκληρό lockdown σε Πάτρα και Χαλκίδα

Σχετικά με τις σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα στην Αττική, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δήλωσε ότι δεν είναι καλή ιδέα. “Το να κλείσεις από τις 18:00 η ώρα την Αττική δεν έχει κανένα νόημα… Μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερος συνωστισμός σε συγκεκριμένες ώρες και αυτό θέλει μεγάλη προσοχή… Αν παίρνεις το αυτοκίνητο σου και πας από τα βόρεια στα νότια προάστια φυσικά θα υπάρχει συνωστισμός”, ανέφερε και πρόσθεσε πως μία καλή λύση θα ήταν ο κόσμος που στέλνει τα SMS για άσκηση, να μπορεί να πηγαίνει μόνο γύρω από το σπίτι του, με χιλιομετρικό όριο.