Συναγερμός: Έκτακτα μέτρα για το Σαββατοκύριακο και αυστηρό lockdown εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

 Συναγερμός: Έκτακτα μέτρα  για το Σαββατοκύριακο και αυστηρό lockdown εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στους λοιμωξιολόγους με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού σε όλη τη χώρα.

Εισηγήσεις για αύξηση της λίστας με τις κόκκινες περιοχές, κλείσιμο σχολείων και λιανεμπορίου, αλλά και λήψη έκτακτων μέτρων για το Σαββατοκύριακο με απογόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 δέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση.

Υπάρχουν πολλές φωνές ανάμεσα στους ειδικούς που τονίζουν ότι θα πρέπει να πάμε σε ένα καθολικό και σκληρό lockdown τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες.

Η κινητικότητα προβληματίζει πάρα πολύ και για αυτό τον λόγο υπάρχουν σενάρια για αναστολή της απόφασης ανοίγματος των γυμνασίων που έτσι και αλλιώς πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία (18-12) ενώ στις κόκκινες περιοχές υπάρχει μεγάλη συζήτηση τόσο για το click in shop όσο και γα το click away και το πώς αυτά λειτουργούν.

Επίσης υπάρχει προβληματισμός για το τι γίνεται στα σούπερ μάρκετ αλλά και στην κατάχρηση του κωδικού 6 στα SMS και την σωματική άσκηση που γίνεται πολύ μακριά από τα σπίτια.

Σε ότι έχει να κάνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 υπάρχουν πολλές δυσκολίες να εφαρμοστεί στην Αττική αλλά είναι πολύ πιθανόν να εφαρμοστεί τα Σαββατοκύριακα, σύμφωνα με το δελτίο του ΣΚΑΪ.

Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης η απαγόρευση  διαδημοτικών μετακινήσεων στην Αθήνα, ωστόσο υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

Σχετικά Άρθρα